Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Vouliwatch vs 😂 Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τα Οικονομικά των Κομμάτων

Από ΑΜΚΕ (Αστικές Μη Κερδοσκοπικές εταιρίες), ΜηΚυΟ (ΜΚΟ – Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις), Κ.ΑΛ.Ο (Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας) και τα συμπαρομαρτούντα έχουμε πλέον πήξει (και μπουχτίσει).
Ο πολύς κόσμος πάντως, όταν ακούει αυτά τα παράξενα «αθώα» αρκτικόλεξα, που αδυνατεί να καταλάβει, πως «ξαφνικά» μπήκαν στη ζωή του, συνήθως τα αντιμετωπίζει με ένα είδος αδιαφορίας «όλα τα χε η Μαριορή», αδυνατώντας για τα περαιτέρω …

Στην πραγματικότητα -παρότι κάτι κοινό έχουν με τη Μαριορή και αυτό είναι ένας περίτεχνος φερετζές, δεν είναι καθόλου έτσι : Πρόκειται, στην συντριπτική τους πλειοψηφία για στοχευμένα ΕυρωΕνωσιακά μορφώματα σε διατεταγμένη υπηρεσία υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής, συνδεδεμένα και διαπλεκόμενα με ιμπεριαλιστικά κέντρα, μονοπωλιακούς ομίλους, ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, προωθώντας συγκεκριμένα συμφέροντα.

Είναι χαρακτηριστικό στην περίοδο 2016-17 η ΕΕ επιχορήγησε τις ΜηΚυΟ του τομέα «προσφύγων» με σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ, όταν τα χρήματα που πήρε το ελληνικό κράτος από τον ΟΗΕ για τη διαχείριση ήταν λίγο παραπάνω από το μισό (πέρα από το γεγονός ότι η ίδια η «αρμοστεία», μεγάλο μέρος των κονδυλίων της τα διοχετεύει, μέσω ΜηΚυΟ κλπ. που μετά «κατανέμονται» δεόντως)

ΣΣ -|>
Σε σχετική παλιότερη Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ στα νησιά του Αιγαίου σε σχέση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ο αρμόδιος για ζητήματα μετανάστευσης επίτροπος, είχε αναφερθεί σε 10άδες ΜΚΟ…
✔️ …«Διεθνής Καθολική Επιτροπή για τη Μετανάστευση (ICMC)», «PRAKSIS», «METAction», «Δανέζικο Συμβούλιο Προσφύγων», «Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης», «Save the Children», «OXFAM», «Arbeiter-Samariter-Bund», «Γιατροί του Κόσμου», κά «χωρίς καν “σύμπραξη με δημόσιες αρχές ή διεθνείς οργανισμούς”»
✔️  Από κοντά και πολυεθνικές, όπως η «Libra Group» που δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας, του λίζινγκ αεροσκαφών και κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, η οποία έχει υποσχεθεί να παράσχει οικονομική και τεχνολογική υποστήριξη σε ΜΚΟ που δουλεύουν μόνο με πρόσφυγες στην Ελλάδα με ενδιαφέρον στην Εκπαίδευση και την Ψυχική Υγεία και Ασφάλεια για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και γυναίκες.

Όλα τα παραπάνω είναι νομικά -ή μάλλον νομικίστικα «συγκροτημένοι οργανισμοί, που δημιουργήθηκαν από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που λειτουργούν ανεξάρτητα από κάθε κυβέρνηση και πολιτικές». Οδηγίες (όπως για την αποφυγή φορολογίας κλπ. «κόλπα») παρέχονται άφθονες στο διαδίκτυο

“Vouliwatch vs”

Το Vouliwatch -κατά πως μας λένε οι ιδιοκτήτες του, είναι μία ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία ανοιχτής διακυβέρνησης, ενίσχυσης της διαφάνειας και της λογοδοσίας και προώθησης της δημοκρατικής συμμετοχής με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας … μέσω του Vouliwatch οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν και να αξιολογούν το νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έργο, με εύληπτο και απλοποιημένο τρόπο, έχουν κυρίως, τη δυνατότητα να απευθύνουν δημοσίως ερωτήσεις στις /στους Βουλεύτριες /τές και Ευρωβουλεύτριες /τές (ΣΣ |> είναι και γλωσσοπλάστες «βουλεύτριες» όπως χορεύτριες [όλα τα εις -“εύω” … κλπ])
Και συνεχίζουν απτόητοι: …ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2014 ως 😂 πολιτικά ανεξάρτητη, αυτοχρηματοδοτούμενη (sic!) αστική μη κερδοσκοπική εταιρία 😂  και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως μία από τις ηγετικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα σε θέματα διαφάνειας, ανοιχτής διακυβέρνησης και δικαιώματος πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία, …στην κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της Διαφθοράς 🙈😜 (UNCAC)

vouliwatch
[ Αμ΄ έπος αμ΄ έργον ] …

⬇️⬇️

✔️   Vouliwatch vs
Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τα Οικονομικά των Κομμάτων

Vouliwatch vs Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τα Οικονομικά των Κομμάτων
Σε απάντηση επί της από … αιτήσεως σας (άρθρ 3Α Ν.3213/2003), σας θέτουμε υπόψιν τα κατωτέρω:
Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων για το οικονομικό έτος 2016, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ορισμένα πολιτικά κόμματα δεν διακίνησαν, ως αντιθέτως όφειλαν κατά νόμο (άρθρ.5, παρ.1, ν.3023/2002), το σύνολο των εσόδων ή δαπανών τους μέσω των ειδικών τραπεζικών λογαριασμών.
Στον πίνακα που ακολουθεί, παραθέτουμε …κλπ – μπλα -μπλα …
Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο … για το οικονομικό έτος 2017, η Επιτροπή …(ΣΣ |> μια από τα ίδια)
➕ ότι ποσά κρατικής χρηματοδότησης που χορηγήθηκαν για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς σε κόμματα (άρθρ….παρ, περ.β υποπερ. βγ’ Ν.3023/2002) είτε δεν δαπανήθηκαν στο σύνολο τους, …είτε δεν δαπανήθηκε για επιμορφωτικούς σκοπούς, κατά παρέκκλιση της διατάξεως …κλπ (ΣΣ |> αφορά -βασικά τη ΝΔ)
✔️  Ανά πολιτικό κόμμα το ποσό ή τα ποσά που δεν διακίνησε μέσω των ειδικών τραπεζικών λογαριασμών του (η σειρά παραθέσεων είναι αλφαβητική):

Vouliwatch Δαπάνες ΚΚΕ 2016 2017

ΣΣ |> Όποιος-α ενδιαφέρεται για αναλυτικές λεπτομέρειες, τα νούμερα κλπ εδώ

Όσο για τις κοκορομαχίες της Vouliwatch vs, με την καταγέλαστη σχετική «επιτροπή» της Βουλής, πέρα από τους αμοιβαίους κοινούς σχεδιασμούς -σε ένα όνειρο θερινής νύχτας, ενάντια στο Κόμμα παντός καιρού -το ΚΚΕ, είναι ενδεικτικό το ότι κάθε τόσο ανεβάζει και ένα λάιτ θεματάκι, όπως πχ. η τριλογία «οικονομικά των κομμάτων και (Α)διαφάνεια» κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε τι θα πει παρελκυσμός …

Vouliwatch vs οικονομικά κομμάτων Αδιαφάνεια

🔺🔺


Κουπόνια 100 Χ ΚΚΕΚΚΕ: Για τα οικονομικά των κομμάτων

Κανένα κόμμα -προφανώς, δεν μπορεί να υπάρξει με αξιώσεις, χωρίς πολιτική δραστηριότητα στους δρόμους του αγώνα.

🚩  Πολύ περισσότερο το Κόμμα της εργατικής τάξης

Που σημαίνει γραφεία, εφημερίδα, προβολή των θέσεών του με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, εκδόσεις προπαγανδιστικών ενημερωτικών φυλλαδίων και βιβλίων, με συνεχή πολιτική παρουσία, με περιοδείες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, και γενικότερα πάντα «παρών» στην πολιτική κονίστρα..

✔️  Εκτός και είναι κόμμα, των βιομήχανων, των μεγιστάνων του πλούτου.

📍  Στο καταστατικό του ΚΚΕ η υποχρέωση καταβολής συνδρομής είναι μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις, όπως και αυτή της συμμετοχής και δράσης του μέλους του κόμματος σε μια ΚΟΒα.
Άλλες πηγές εσόδων για το ΚΚΕ είναι οι εισφορές των μελών και των φίλων του κόμματος, τα έσοδα των στελεχών σε δημόσια αιρετά αξιώματα και οι αποζημιώσεις των βουλευτών, καμιά φορά δωρεές φίλων, τέλος η πενιχρή κρατική επιχορήγηση

📍  Αυτοί και μόνο, οι περισσότεροι από το υστέρημά τους, το ενισχύσουν με όλους τους τρόπους, για να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα, η λαϊκή πάλη, για τη νίκη.

📍  Στηρίζοντας οικονομικά το ΚΚΕ δυναμώνει το μοναδικό πολιτικό αντίβαρο στα κόμματα που στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, που εμπλέκονται στους πολέμους, που το ένα μετά το άλλο και σε συνεργασία, από κυβερνητικές θέσεις, ετοιμάζουν στο λαό ένα μέλλον ίδιο και χειρότερο από το παρόν του, πίσω από τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, με ανεργία, ημιαπασχόληση και ανασφάλεια.

📍 Η ενίσχυση του ΚΚΕ βοηθά να αναπτύσσεται, να εκλαϊκεύεται, να διαδίδεται η ιστορική αλήθεια, κόντρα στον αντικομμουνισμό, στη συκοφάντηση, στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας από την ΕΕ και τα επιτελεία του συστήματος, η διεθνιστική δράση και αλληλεγγύη των λαών, για την αναγκαία ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, για να ενισχυθεί ο αγώνας ενάντια στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια του ιμπεριαλισμού.

✔️  Η αστική τάξη δεν παραιτήθηκε ούτε θα παραιτηθεί από την επίθεση στο ΚΚΕ, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς, τη συκοφαντία και το ψέμα για να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ με τα αστικά κόμματα.
✔️  Χρησιμοποιεί τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, που καθορίζει να δίνονται στις κρατικές υπηρεσίες τα ονόματα και άλλα στοιχεία απλών ανθρώπων, που με ένα μικρό ποσό στηρίζουν το Κόμμα.
✔️  Αυτά τα αντιδραστικά μέτρα πρέπει να καταδικαστούν, ο λαός και το ΚΚΕ δεν πρόκειται να τα αποδεχτούν. Ακόμα και στα πιο «μαύρα» χρόνια των διώξεων και της παρανομίας, το ΚΚΕ εξασφάλιζε τους όρους ύπαρξης και δράσης του χάρη στο λαό, που στήριζε, βοηθούσε και ενίσχυε οικονομικά το Κόμμα κάτω από όλες τις συνθήκες, γιατί γνώριζε ότι είναι το δικό του Κόμμα, που καμία σχέση δεν έχει με το σάπιο, διεφθαρμένο αστικό πολιτικό σύστημα.

📍 Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει καμία δέσμευση σε εγχώρια και διεθνή καπιταλιστικά συμφέροντα και ενώσεις. Το ίδιο και η Νεολαία του, η ΚΝΕ 📌
📍 Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι αυτήν την βιώνουν καθημερινά χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι 📌

📍 Τους κομμουνιστές, τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, συναντούν συχνά οι άνθρωποι της δουλιάς ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

📍 Στο εργοστάσιο, στο μαγαζί, στο γραφείο, στο καφενείο, στο σχολειό και στο Πανεπιστήμιο, έγινε και πάλι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο η εμφάνιση του κομμουνιστή και της κομμουνίστριας, του ΚΝίτη και της ΚΝίτισσας με το ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

📍 Ναι, αυτή είναι η δύναμή μας.

gif Banner Γυάρος

✔️  Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία από την πλατιά ανταπόκριση που βρίσκουμε σ’ αυτήν την κατ’ εξοχήν πολιτική δραστηριότητά μας.
✔️  Είτε μέρα με τη μέρα είτε με τις «πάγιες» οικονομικές εξορμήσεις (πχ. η 2μηνη Νοέμβρη Δεκέμβρη, που είναι πλέον 20χρονος θεσμός) ή οι έκτακτες -εκλογικές κλπ. τώρα για τα μνημεία, για τα αρχεία του Κόμματος κά. Και όλα αυτά πέρα από τις χιλιάδες κόκκινα μεροκάματα.

🚩 Το ΚΚΕαντίθετα με τα αστικά Κόμματα -όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και παγκόσμια δεν έχει άλλη πηγή χρημάτων από τους εργαζόμενους, τα μεσαία στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου, τη νέα γενιά, τους φίλους του Κόμματος, στον κόσμο της λαϊκής οικογένειας σε όλους όσοι παρακολουθούν τις θέσεις και τη δράση του, εκτιμούν το ρόλο και την προσφορά του και βλέπουν στο ΚΚΕ τη μαχητική δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων τους.

 

Forbes

🤑 Χορός εκατομμυρίων 💹💱 ➕ δισεκατομυρίων 💲💰

Στην αντίπερα όχθη, η Forbes  υπολογίζει τα οικονομικά των υποψηφίων για την προεδρία στις ΗΠΑ για το 2020…

✔️  Όλοι ξέρουν ότι ο Donald Trump είναι (πολύ) 💰πλούσιος💲
Πρέπει να αντιμετωπίσει 25 ανταγωνιστές: πόσο πλούσιοι είναι αυτοί (❓)
Υπήρχαν μερικές εκπλήξεις (λέει h Forbes) -ακούστε:
✔️  Ο Bernie είναι εκατομμυριούχος. Το ίδιο και ο “middle-class JoeBiden, η Elizabeth Warren είναι πλουσιότερη και από τους δύο, με περίπου 12.000.000 $
(aλλά) απέχει πολύ από τον John Delaney, του οποίου η περιουσία ξεπερνάει τα 200.000.000 $ τον κάνει δύο φορές πιο πλούσιο από κάθε υποψήφιο Δημοκρατικό που δεν λέγεται Tom Steyer… (γιατί)
✔️  Ο μεγιστάνας των hedge fund, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον Ιούλιο του 2019, αξίζει περίπου 1.600.000.000 $ (δις δολάρια…)

Πόσοι δισεκατομμυριούχοι; υποστηρίζουν κάθε υποψήφιο;

✔️  Οι Δημοκρατικοί Προεδρικοί Υποψήφιοι έχουν τις περισσότερες δωρεές από τους δισεκατομμυριούχους
Ο Pete Buttigieg μπορεί να είναι ο φτωχότερος προεδρικός υποψήφιος, αλλά έχει τους περισσότερους υποστηρικτές δισεκατομμυριούχους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
✔️   Εκτός από τους Trump και Steyer, η μέση καθαρή αξία (ανά κεφάλι, που λέμε) ανέρχεται σε 12.900.000 $ (~13 εκατομ δολάρια) – όπως το 2016.

Υπάρχουν και οι -σε πρώτη ματιά «φτωχοί»: φτωχότερος ο Pete Buttigieg, με περίπου  100.000$ – δηλ. 0.003% της περιουσίας του Trump (35.000 φορές πιο «ασήμαντος»
Τα διάφορα “tax deductible“, donations (σε χρήμα υπηρεσίες ή είδος), διάφορα καλούδια και άλλα «κόλπα ζόρικα»… ολοκληρώνουν την εικόνα καδράροντας.

⬇️⬇️

forbes Trump

forbes Trumpkke✔️  Δεν ισχύει ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του. Το Κόμμα μας δέχεται ελέγχους από ορκωτούς ελεγκτές και άλλα ελεγκτικά θεσμικά όργανα, όπως ορίζει ο νόμος, προσκομίζει και δημοσιεύει ισολογισμούς και απολογισμούς. Στα βιβλία του και τις οικονομικές καταστάσεις, που δημοσιεύονται, αποτυπώνεται η πραγματική οικονομική κατάσταση με αναγραφή πραγματικών στοιχείων.
Πρέπει όμως να επαναλάβουμε ότι ο νόμος για τα οικονομικά των κομμάτων τα αντιμετωπίζει με τρόπο που ταιριάζει σε επιχειρήσεις, σε Ανώνυμες Εταιρείες και τις τοπικές οργανώσεις τους ως υποκαταστήματα – παραρτήματά τους, με λογιστήρια και με υποχρέωση να τηρούν βιβλία, όπου θα καταχωρούνται και θα μηχανογραφούνται υποχρεωτικά και αναλυτικά όλα τα στοιχεία όποιου τα ενισχύει με οποιονδήποτε τρόπο, δηλαδή με υποχρεώσεις αντίστοιχες με αυτές των Ανωνύμων Εταιρειών.

✔️   Όμως τα πολιτικά κόμματα από τη φύση τους είναι πολιτικά – νομικά πρόσωπα και όχι επιχειρήσεις.

Με το νόμο αυτό απαιτείται η ονομαστικοποίηση οποιασδήποτε ενίσχυσης στο κόμμα, από τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς, δηλαδή και με κουπόνια, με την υποχρεωτική αναγραφή όλων των προσωπικών στοιχείων, δηλαδή όνομα, επώνυμο, αριθμό φορολογικού μητρώου ή αριθμό αστυνομικής ταυτότητας και στο στέλεχος και στο απόκομμα! Κανονικό φακέλωμα! Μάλιστα, με τελευταία τροποποίηση του νόμου, οι κυρώσεις για την περίπτωση της μη αναγραφής όλων των παραπάνω στοιχείων είναι πολύ σοβαρές, με την επιβολή προστίμου που φτάνει μέχρι 50% της τελευταίας κάθε φορά κρατικής χρηματοδότησης του κόμματος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΚΕ 2017

✔️   Το ΚΚΕ, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει, δεν πρόκειται να δώσει ονόματα και προσωπικά στοιχεία των μελών, των φίλων, των οπαδών και όσων ανθρώπων καλής θέλησης το στηρίζουν οικονομικά από το υστέρημά τους, επειδή εκτιμούν τη δράση του και τους αγώνες του.

Το «μαύρο χρήμα» δεν περνά μέσα από την ενίσχυση με κουπόνια των 2 και των 5 ευρώ, αλλά ακολουθεί άλλες υπόγειες διαδρομές και ο λαός μας έχει και πείρα και γνώση απ’ αυτές.

Ενίσχυσε το ΚΚΕ!

το ΚΚΕ στηρίζεται από το λαό !!