Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Yankee go home» – Η αποστομωτική απάντηση της αντιπροέδρου της Βενεζουέλας στον Μάικ Πενς

Χρησιμοποιώντας τη γνωστή φράση «Yankee go home» απάντησε στις προκλήσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση. 

Η απάντηση της Ροντρίγκες ήρθε έπειτα από επανειλημμένες προκλήσεις του Πενς περί «παράνομου καθεστώτος Μαδούρο» αλλά και ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος με το οποίο εξέφραζε την στήριξη των ΗΠΑ στην ακροδεξιά αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα στον φιλοαμερικανό πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό. 

Η Ροντρίγκες κατηγόρησε τον Πενς ότι έκανε «ανοιχτό κάλεσμα για πραξικόπημα» και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Επειδή ο κ.Πενς δεν έχει δουλειά, θέλει τώρα να έρθει να κυβερνήσει τη Βενεζουέλα, δίνοντας οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα, καλώντας ανοιχτά σε πραξικόπημα. Θα το πω όπως θα στο έλεγε ο λαός της Βενεζουέλας, “Yankee go home”, δεν πρέοκειται να σε αφήσουμε να υπεισέλθεις σε ζητήματα της χώρας του Μπολίβας και του Ούγκο Τσάβες». 

Σημειώνεται ότι μόλις λίγες ώρες πριν, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας και παρεμβατισμού, ο αντιπρόεδρος Πενς δημοσιεύσε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του όπου επιτίθονταν στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, αποκαλώντας τον «δικτάτορα» που δεν έχει δικαίωμα να διοικεί τη χώρα. Στο ίδιο μήνυμα του ο αμερικανός αντιπρόεδρος επανέλαβε την στήριξη των ΗΠΑ στον ακροδεξιό Χουάν Γκουαϊδό αποκαλώντας την – διοικούμενη από τον τελευταίο- «Εθνοσυνέλευση» ως το…. «τελευταίο προπύργιο της δημοκρατίας».

Απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα; Συνελήφθησαν στρατιώτες που επιχείρησαν να κλέψουν οπλισμό

Βενεζουέλα: ΗΠΑ και αντιπολίτευση εντείνουν το βρώμικο πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο