Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

YouTube: Οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να βλέπουν τον αριθμό των dislikes

Το YouTube αποφάσισε να κρύψει τον αριθμό των dislikes («δεν μου αρέσει») από όλα τα βίντεο της πλατφόρμας.

Πλέον, οι χρήστες του YouTube θα βλέπουν μόνο τον αριθμό των likes, αλλά θα συνεχίσουν να έχουν την δυνατότητα να πατήσουν dislike για κάποιο βίντεο.

Μόνο ο δημιουργός του βίντεο μπορεί να βλέπει πόσα άτομα έχουν πατήσει dislike.

Η απόφαση της διάσημης πλατφόρμας πάρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο προσπάθειας να σταματήσει η εκδικητική χρήση του dislike, καθώς έπειτα από έρευνα επιβεβαιώθηκε ότι οι μικρότεροι δημιουργοί και αυτοί που πρόσφατα έχουν ανοίξει κανάλι στοχοποιούνται από αυτήν τη συμπεριφορά του εκδικητικού dislike σε υψηλότερο ποσοστό.

«Διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια του πειράματος πως ορισμένοι από εσάς χρησιμοποιείτε τον αριθμό των δημόσιων «δε μου αρέσει» για να αποφασίσετε εάν θα παρακολουθήσετε ή όχι ένα βίντεο. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για την πλατφόρμα», ανέφερε το YouTube σε ανάρτηση πριν λίγες ημέρες.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η κατάργηση του αριθμού των dislikes του κοινού αποτελεί μέρος του σχεδίου της πλατφόρμας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και του σεβασμού στο YouTube. «Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά βήματα που κάνουμε για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους δημιουργούς μας από την παρενόχληση», υπογραμμίζει η εταιρεία. «Η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτό».

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο