Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους – Καταψήφισαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους που ως προς το πρώτο σκέλος της αναφέρει ότι «θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης».

«Ναι» ψήφισαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, «όχι» ψήφισε η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» ψήφισαν η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. 

Η τροπολογία του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για το «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου» που υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Το ΚΚΕ καταψήφισε.

Κατά ψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, ενώ «παρών» ψήφισε η Ένωση Κεντρώων. 

Στη δευτερολογία του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ανέφερε ότι αξιόλογος χρόνος γα την καταβολή των δεδουλευμένων πρέπει να είναι έως και ένας μήνας.

Για το δεύτερο σκέλος που δεν έκανε δεκτό η κυβέρνηση σημείωσε πως το υπάρχων πλαίσιο δεν αρκεί και πως πρέπει να αυστηροποιηθεί και η τροπολογία του Κόμματος έδινε τη δυνατότητα της διεύρυνσης των ευθυνών για την απληρωσιά στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στο βασικό μέτοχο της εταιρείας.

Πηγή: 902.gr

Σχόλιο: Δεν προκαλεί ασφαλώς καμία εντύπωση το γεγονός ότι η εγκληματική, ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καταψήφισε την τροπολογία για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Άλλωστε, είναι γνωστή η δράση των φασιστοειδών ως “μπράβων” και “μαντρόσκυλων” της εργοδοσίας. Είναι γνωστό το ασίγαστο μίσος που τρέφουν ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα. Σήμερα στη Βουλή, οι ιδεολογικοί απόγονοι του Μεταξά και του Χίτλερ έδωσαν για μια ακόμα φορά τα διαπιστευτήριά τους ως εχθροί των εργαζομένων.