Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Zougla.gr: Χυδαίος γκαιμπελισμός και ψέματα από το σάιτ του Μ. Τριανταφυλλόπουλου

Τις μεθόδους του αρχιναζί Γκαίμπελς φαίνεται πως ζήλεψε το zougla.gr του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που αποφάσισε, με χυδαία λαθροχειρία που θα ζήλευαν μέχρι και οι πιο ρυπαρές φασιστικές ιστοσελίδες, να σπιλώσει το ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την σύλληψη του 22χρονου για το πρόσφατο φονικό στις Σπέτσες, το zougla.gr ανέβασε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Νοέμβρη ανάρτηση με τίτλο «Γιός μέλους του ΚΚΕ ο δράστης του φονικού στις Σπέτσες».

Κλασσική γκαιμπελίστικη τακτική που θα ζήλευαν μέχρι και χρυσαυγίτικες σκουπιδοφυλλάδες τύπου «Μακελειό»: Ένας «πιασάρικος» τίτλος με μια ψευδή πληροφορία, που επιχειρεί να συνδέσει ένα πολιτικό κόμμα με ενα ειδεχθές γεγονός.

Η λάσπη στον ανεμιστήρια και όποιον πάρει ο χάρος…

zougla 1

Μάλιστα ο ίδιος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, με θράσος διακοσίων πιθήκων, έσπευσε στο Twitter να υπεραμυνθεί της αθλιότητας που ανέβασε το σάιτ του, γράφοντας πως το δημοσιεύμα «είναι αλήθεια». Ο αντικομμουνισμός, όπως και ο βήχας, δεν κρύβονται άλλωστε.

triantafyllopoulos 2

Το ψέμα και η προπαγάνδα όμως έχει κοντά ποδάρια. Όταν οι «δημοσιογράφοι» του zougla.gr ενημερώθηκαν (άραγε δεν το γνώριζαν απο πριν;) ότι ο πατέρας του δράστη, καθηγητής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ουδέποτε υπήρξε μέλος η πολιτευτής του ΚΚΕ, κατέβασαν την ανάρτηση!

Σαν καλοί γκαιμπελίσκοι που είναι όμως, αφού έριξαν την λάσπη, βρήκαν άλλη… διέξοδο για να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ.

Ανέβασαν φωτογραφία όπου ο εν λόγω ακαδημαϊκός δωρίζει στο Αρχείο του Κόμματος πίνακες του Λένιν και του Στάλιν, κάτι που όντως συνέβη. Έγραψαν μάλιστα για «προφανή συμπάθεια του καθηγητή προς το ΚΚΕ», προκειμένου να δημιουργήσουν άθλιους συνειρμούς και να ερεθίσουν τα πλέον ταπεινά, ελεεινά αντικομμουνιστικά ένστικτα μερίδας του αναγνωστικού κοινού.

 

zougla 3

Συμπεράσματα:

Πρώτον, ο καθηγητής του οποίου ο γιός κατηγορείται για το έγκλημα στις Σπέτσες, ουδέποτε υπήρξε μέλος η πολιτευτής του ΚΚΕ. Το zougla.gr και ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος έγραψαν συνειδητά ψέματα.

Δεύτερον, ουδεμία σχέση έχουν οι όποιες πολιτικές συμπάθειες ενός ανθρώπου με πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο γιός του. Η σύνδεση που επιχείρησε να κάνει το σάιτ του Μ. Τριανταφυλλόπουλου είναι όχι μόνο αυθαίρετη και παράλογη. Είναι καραμπινάτος γκαιμπελισμός που παραπέμπει σε άλλες, σκοτεινές εποχές της Ιστορίας, όπου κυριαρχούσαν τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» και η «οικογενειακή ευθύνη».

Τρίτον, θα ήταν σίγουρα ανώφελο να περιμένουμε να ντραπούν οι συντάκτες του zougla και ο Τριανταφυλλόπουλος. Άλλωστε, ποιός έχασε την ντροπή για να τη βρουν αυτοί που όλη τους τη δημοσιογραφική καριέρα την πέρασαν τσαλαβουτώντας στο βούρκο του κιτρινισμού και της ρουφιανιάς…