Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζελένσκι: «Έκλεισε» η σύνδεση όταν η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή!

Ούτε λέξη δεν ανέ­φε­ρε για την τουρ­κι­κή εισβο­λή του 1974 ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι κατά την διάρ­κεια των χθε­σι­νών παρεμ­βά­σε­ων του στα κοι­νο­βού­λια της Ελλά­δας και της Κύπρου.

Ολο­κλη­ρώ­νο­ντας χθες, την ομι­λία του στην Κυπρια­κή Βου­λή ‑κατά τη διάρ­κεια της οποία δεν έκα­νε την παρα­μι­κρή ανα­φο­ρά στην τουρ­κι­κή εισβο­λή στην Κύπρο- τον λόγο πήρε η πρό­ε­δρος Αννί­τα Δημη­τρί­ου η οποία, μετα­ξύ άλλων, δήλω­σε: «Η Κύπρος, όπως και η Ουκρα­νία, είναι θύμα­τα εισβο­λής και κατο­χής μιας ισχυ­ρό­τε­ρης γεί­το­νος χώρας. Για περισ­σό­τε­ρο από 47 χρό­νια βιώ­νου­με τις συνέ­πειες των παρά­φο­ρων παρα­βιά­σε­ων από την Τουρ­κία των αρχών του Διε­θνούς Δικαί­ου και των βασι­κών ανθρω­πί­νων δικαιωμάτων».

Σε εκεί­νο ακρι­βώς το σημείο, η σύν­δε­ση με τον Β. Ζελέν­σκι «κόπη­κε» με απο­τέ­λε­σμα να μην ακου­στεί η θέση του Ουκρα­νού προ­έ­δρου για το Κυπρια­κό. Η επί­ση­μη εξή­γη­ση ήταν ότι επρό­κει­το για… τεχνι­κό πρό­βλη­μα. Το ΥΠΕΞ της Ουκρα­νί­ας τόνι­σε ότι έγι­νε προ­σπά­θεια επα­να­σύν­δε­σης, ώστε να απα­ντή­σει ο πρό­ε­δρος αλλά δεν τα κατάφεραν.

«Ενόχληση» Αναστασιάδη

Μετά την ομι­λία του ουκρα­νού προ­έ­δρου, εξερ­χό­με­νος της Ολο­μέ­λειας της Βου­λής ο Πρό­ε­δρος της Κυπρια­κής Δημο­κρα­τί­ας, Νίκος Ανα­στα­σιά­δης, εξέ­φρα­σε την ενό­χλη­ση του για τη στά­ση του Ζελένσκι.

«Δεν είναι αυτό το οποίο περι­μέ­να­με σήμε­ρα» είπε. «Βεβαί­ως και αυτό θα έπρε­πε να γίνει (σ.σ. ανα­φο­ρά στην τουρ­κι­κή εισβο­λή), θέλω να είμαι ευθύς και κατη­γο­ρη­μα­τι­κός, (όμως) αυτό που σήμε­ρα ανα­μέ­να­με είναι να ακού­σου­με αυτά που υπο­φέ­ρει ο ουκρα­νι­κός λαός τώρα, αλλά τα ίδια που είχα­με υπο­φέ­ρει το 1974.Μας ενο­χλεί το γεγο­νός ότι δεν υπήρ­ξε η οποια­δή­πο­τε ανα­φο­ρά», σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων ο Κύπριος Πρόεδρος.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο