• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube

ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ

Το ρήμα «μεταλλάσσομαι», σύμφωνα με το λεξικό του Μπαμπινιώτη, σημαίνει: «Υφίσταμαι μεταβολή στη φύση μου». Και για την κατανόηση της ερμηνείας αναφέρει το εξής παράδειγμα: «Ο σίδηρος δεν μπορεί να μεταλλαχτεί σε χρυσό».

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε συνέντεξη στην εφημερίδα «Αγορά» (10.10.2015), που είχε τίτλο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μεταλλάσσεται». Απαντώντας στο ερώτημα «αν ο ΣΥΡΙΖΑ -έχοντας χάσει το ριζοσπαστικό χαρακτήρα του Ιανουαρίου- από κόμμα της Αριστεράς μεταλλάσσεται σε μια παράταξη του κεντρώου χώρου;», ο υπουργός Εσωτερικών, μεταξύ των άλλων, είπε: «Υποχρεωθήκαμε να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα διέσωζε τη χώρα από τον όλεθρο της ακαριαίας οικονομικής ασφυξίας, με την οποία εκβιαστήκαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μεταλλάσσεται σε κάτι άλλο από αυτό που ήταν. Ήταν και είναι η δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς. Ένα κόμμα με κοινωνικό πρόσωπο, του οποίου η μοναδική πυξίδα είναι το συμφέρον όλων των Ελλήνων και η ανακούφιση των πολλών και αδύναμων».

Ο υπουργός Εσωτερικών, ως προερχόμενος εκ του ΠΑΣΟΚ, έχει την πολιτική μετάλλαξη στα κύτταρά του. Και επιχειρεί το διεμβολισμό της λαϊκής συνείδησης, ώστε ο κόσμος να αποδεχτεί τα μεταλλαγμένα συστατικά του ΣΥΡΙΖΑ. Και το χειρότερο: Να τα υιοθετήσει και ως εργαλεία της αντιλαϊκής πολιτικής. Επιχείρηση, δηλαδή, όχι απλώς μεταστροφής, αλλά διαστροφής της συνείδησης…

Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ