Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Μισθούς και συντάξεις τις κάνατε κουρέλι, άντε και γαμήσου σύντροφε Κουβέλη»

Γράφει ο Ηρακλής Κακαβάνης //

Εκτός από το να διαμαρτύρεται πρέπει να ξέρει να κυβερνά η Αριστερά. Τάδε έφη Φώτης Κουβέλης σε σημερινή συνέντευξή του στην «Αυγή».

Δε μας εκπλήσσει η άποψη του κυρίου Κουβέλη μιας και φρόντισε ο ίδιος να δώσει σαφές δείγμα για το πώς εννοεί και την Αριστερά και τη συμμετοχή της σε κυβέρνηση. Συμμετείχε το 2012 στη μνημονική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μαζί με το ΠΑΣΟΚ χωρίς μάλιστα να είναι και απαραίτητη η συμμετοχή του. Στήριξε και έδωσε αριστερό άλλοθι σε όλα τα μνημονικά μέτρα. Το αποτέλεσμα αυτής της κυβέρνησης και το ρόλο του Φ. Κουβέλη το διατύπωσε με σύνθημά της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου εκείνης της χρονιάς:  «Μισθούς και συντάξεις τις κάνατε κουρέλι, άντε και γαμήσου σύντροφε Κουβέλη» (Βέβαια τότε θεωρήθηκε απρεπές – απρεπέστερα τα μέτρα αυτής  της κυβέρνησης όμως).

Αυτές οι απόψεις περί συμμετοχής της Αριστεράς σε κυβερνήσεις είναι  που οδήγησαν και το άλλο κομμάτι αυτής της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) λίγο αργότερα, να συνεργαστεί με την εθνικιστική Δεξιά, να εφαρμόσει κάθε ευρωπαϊκή επιταγή και να ψηφίσει το 3ο Μνημόνιο.

Μα ό,τι και να κάνουν τα ιδανικά της πραγματικής Αριστεράς δεν μπορούν να τα νοθεύσουν. Η Αριστερά αντιπροσωπεύει και επιδιώκει μια κυβέρνηση όπου την εξουσία θα την έχει ο λαός όπως και τα κλειδιά της οικονομίας.

Αυτό βέβαια που επιδιώκουν όλες αυτές οι αριστερές καρικατούρες, είναι να νοθεύσουν την ελπίδα και να κρύψουν τη λύση. Ας χρησμοποιήσουμε την εμπειρία των τελευταίων χρόνων και ας τους απαντήσουμε όπως τους πρέπει.