Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντιάλ 2018: Γαλλία – Βέλγιο διεκδικούν ένα εισιτήριο για τον τελικό

Μουντιάλ 2018: Τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Κροατία και η Αγγλία, στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου διεκδικούν τα δύο εισιτήρια για τον τελικό και το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Γαλλία και η Αγγλία έχουν κατακτήσει από μία φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Βέλγιο και η Κροατία έχουν φτάσει έως τον μικρό τελικό και φιλοδοξούν να πάρουν για πρώτη φορά το τρόπαιο.

Σήμερα, στις 21:00, στην Αγία Πετρούπολη, θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός, της Γαλλίας με το Βέλγιο και αύριο Τετάρτη, στις 21:00, στη Μόσχα, ο δεύτερος, της Κροατίας με την Αγγλία.

Αμφίρροπα είναι και τα δύο ζευγάρια και υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις.

Γάλλοι και Βέλγοι έχουν παίξει κατά διαστήματα πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο στους πέντε αγώνες τους μέχρι σήμερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η αναμέτρησή τους φαντάζει αρκετά αμφίρροπη παρά το θεωρητικό προβάδισμα που έχει η Γαλλία.

Στην προϊστορία των δύο ομάδων το πάνω χέρι έχουν οι Βέλγοι καθώς σε 73 αγώνες έχουν 30 αγώνες, άλλοι 19 έληξαν ισόπαλοι και η Γαλλία έχει νικήσει 24 φορές, ενώ οι Βέλγοι δεν έχουν χάσει την τελευταία δεκαετία (1 νίκη, 2 ισοπαλίες). Ωστόσο οι Γάλλοι έχουν το απόλυτο στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει σε Μουντιάλ, μετρώντας 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με το πρώτο να είναι το μακρινό 1938 (3-1) και το δεύτερο το 1986 όταν είχαν επικρατήσει στην παράταση του μικρού τελικού με 4-2.

Μετά τη μάλλον άνετη νίκη με 2-0 επί της Ουρουγουάης, η Γαλλία θεωρείται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, σε μια διοργάνωση που αποκλείστηκαν όλοι οι μη Ευρωπαίοι.

Το Βέλγιο έδειξε έως τώρα ότι δεν ξέρει να χάνει, αφού επικράτησε και όταν το συνέφερε να χάσει, στο ματς των ομίλων με την Αγγλία, και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 κόντρα στην Ιαπωνία, και όταν αντιμετώπισε το πρώτο φαβορί, τη Βραζιλία και επικράτησε με 2-1 το βράδυ της Παρασκευής. Εχει άλλωστε και την πρώτη επίθεση του τουρνουά με 14 γκολ, από εννέα σκόρερ.