Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Προσπάθεια αποκλεισμού από τις προεδρικές εκλογές καταγγέλλει το ΚΚ Ουκρανίας!

Σε δημόσια καταγγελία έχει προβεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας, καθώς το φασιστικό κατεστημένο της χώρας επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην συμμετοχή του κόμματος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές που αναμένεται να λάβουν χώρα στις 31 Μάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, το ΚΚ Ουκρανίας καταγγέλλει την Κεντρική Επιτροπή Εκλογών για την άρνηση της να καταχωρήσει στους υποψήφιους για την προεδρία τον πρώτο γραμματέα του Κόμματος Πέτρο Σιμονένκο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «η μη καταχώρηση της υποψηφιότητας του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο είναι επίσημα εγγεγραμμένο στους καταλόγους του Υπουργείου Δικαιοσύνης και καταθέτει συχνά φορολογική δήλωση, αποτελεί πράξη καθαρά πολιτική, βασισμένη στους αντισυνταγματικούς νόμους περί «αποκομμουνιστικοποίησης» που υιοθετήθηκαν από το καθεστώς των ολιγαρχών-Ναζί έπειτα από το ένοπλο πραξικόπημα το Φλεβάρη του 2014».

«Η άρνηση καταχώρησης του υποψηφίου του ΚΚ Ουκρανίας» – σημειώνει η ανακοίνωση του κόμματος – «αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατωχυρώνονται από την Οικουμενική Διακύρηξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την σχετική Ευρωπαϊκή συνθήκη. Πρόκειται για παράνομη και αντισυνταγματική παραβίαση του πολιτικού δικαιώματος εκατομμυρίων πολιτών που μοιράζονται τις απόψεις μας και διακηρύσσουν τις αρχές του σοσιαλισμού, της ελευθερίας και της ισότητας».

Όπως υπογραμμίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, η προσπάθεια αποκλεισμού του από τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου αποτελεί επιλογή της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου που, με αυτόν τον τρόπο, θέλει να τιμωρήσει το κόμμα επειδή αυτό αρνήθηκε να αλλάξει το όνομα και τα σύμβολα του.