Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έτσι προστατεύουν τους φασίστες… (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

 Η φωτογραφία τραβηγμένη πριν από λίγες μέρες δείχνει την προστασία που παρέχει η Εγγλέζικη Αστυνομία στους φασίστες που διαδηλώνουν στο Μάντζεστερ για να μην φάνε και πάλι το ξύλο της Αρκούδας.

Η προστασία της Αστυνομίας φαίνεται να είναι διαχρονική. Έτσι έγινε και στην μάχη της οδού Κέιμπλ στο Λονδίνο στις 4 Οκτωβρίου του 1936. Το πρωτοεμφανιζόμενο φασιστικό κόμμα , οι «μαυροπουκαμισάδες» ήταν η λαική έκφραση, διοργάνωναν διαδήλωση που θα περνούσε μέσα από την οδό Κέιμπλ που στην πλειοψηφία έμεναν κομμουνιστές, συνδικαλιστές και αρκετοί Εβραίοι.

Αφίσα με το κάλεσμα του ΚΚ Αγγλίας το 1936 ενάντια στους φασίστες

Το κομμουνιστικό κόμμα Αγγλίας οργανώνει αντιδιαδήλωση και αρχίζουν συμπλοκές που απωθούν τους φασίστες και διαλύουν την διαδήλωση των φασιστών.Η Αστυνομία παίρνει το μέρος των φασιστών και συλλαμβάνει αρκετούς αντιφασίστες. Ο σκοπός όμως πέτυχε. Σταμάτησε η άνοδος της επιρροής του κόμματος των φασιστών που ακόμη και σήμερα μόνο κάτω από την δρακόντια προστασία της αστυνομίας μπορεί να διαδηλώσει.

 

 

 

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία