Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλβανία: Νεκρός 35χρονος Έλληνας από ανταλλαγή πυρών με την Αστυνομία – Ανακοίνωση ελληνικού ΥΠΕΞ – Tweet Εντι Ράμα

Νεκρός έπεσε 35χρονος Ελληνας υπήκοος στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας της Αλβανίας που τον καταδίωκαν. Πρόκειται για τον Κωσταντίνο Κατσίφα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών «υπήρξε επεισόδιο στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του».

Σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο 35χρονος έπεσε νεκρός. Το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του, εκφράζει τη βαθιά λύπη του για το θάνατο του Έλληνα ομογενούς και τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και συνεχίζει: «Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής. Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Να σημειωθεί ότι μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και της Αλβανίας, αναφέρουν πως πριν τους πυροβολισμούς, ο 35χρονος είχε υψώσει την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο, στο Βουλιαράτι της Αλβανίας, των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, την σημαία κατέβασε λίγο αργότερα η αλβανική αστυνομία, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ, οπότε και ξεκίνησε η καταδίωξή του από τις ειδικές δυνάμεις.

Ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού στο twitter

Ανάρτηση στο twitter έκανε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Εντι Ράμα σχετικά με το θάνατο του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας στο χωριό Βουλιαράτες.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε κατά της αστυνομίας μας η οποία εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας να ευχαριστήσουμε το Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε σήμερα από την εξτρεμιστική ανοησία»