Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ANTAR-CIA

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Η παρακάτω προεκλογική αφίσα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με υπογραφή ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΝΑΡ. Στην αρχή, έκπληκτοι από τον χρυσαυγητισμό του εν λόγω κατασκευάσματος, θεωρήσαμε πως επρόκειτο για προβοκάτσια εναντίον τους.

Κι όμως, είναι αλήτικη ενέργεια μερίδας, τουλάχιστον, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Υπάρχει αναρτημένη και στη σελίδα της «Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση-νΚΑ». Δυστυχώς, πρόκειται για αφίσα με σφραγίδα Μανιαδάκη. Καθαρά χρυσαυγήτικης νοοτροπίας ενέργεια, υβριστική για τον ίδιο τον κόσμο που τους ακολουθεί, πολλοί εκ των οποίων βρέθηκαν για χρόνια στο ΚΚΕ. Η μερίδα εκείνη του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αρεσκόταν στο πολύχρονο γλείψιμο του ΣΥΡΙΖΑ, στην επίμονη προσκόλληση πίσω από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και εξ’ αυτού στο ξέπλυμά τους, αυτοί που ακόμη και στα γεγονότα με το συνέδριο των εργατοπατέρων και των σεκιουρητάδων περί άλλων ετύρβαζαν, βρέθηκαν, τελικά, στην κατρακύλα τους αγκαλιά με τον Γκαίμπελς.

Δημοσίευσαν και στηρίζουν ένα άθλιο και ασφαλίτικης επινόησης  κατασκεύασμα. Ντροπή και στην υποψήφιά τους στον δήμο της Αθήνας, Ντίνα Ρέππα, που ενθουσιασμένη από την αλητεία, έβαλε «καρδούλα» κάτω από την ανάρτηση της αφίσας. Το κοινοποίησε κι ο υποψήφιος δήμαρχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δήμο Περιστερίου, ο  πολύς Πάνος Παπανικολάου. Αίσχος, κα Ρέππα, κε Παπανικολάου και οι όμοιοί σας, που διακριθήκατε στην προβοκάτσια και στις γκαιμπελίστικες μεθοδεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σάλο, που εξ’ αυτού, ήδη έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο, μεταξύ των μελών και φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπάρχουν αρκετοί – προς τιμήν τους, που κατήγγειλαν και καυτηρίασαν την επαίσχυντη προβοκάτσια.

Κατά την ταπεινή μας γνώμη, οι υπεύθυνοι αυτού του ανοσιουργήματος πρέπει να απομονωθούν και να καταδικαστούν. Όσοι δε υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν πολιτική τσίπα και ιδιαίτερα εκείνοι που στο παρελθόν πάλεψαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, έχουν υποχρέωση στο όνομα των προηγούμενων αγώνων τους, να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτήν την αλητεία και να παραιτηθούν. Αλλιώς, το στίγμα αυτής της, ναζιστικού τύπου, ξετσιπωσιάς θα τους ακολουθεί εφ’ όρου ζωής.