Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποκαλυπτήρια Μνημείου ηρώων ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣ στην Επισκοπή Νάουσας

Ρεπορτάζ Ξανθή Χονδρού-Χιλλ //

Την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου 2017, έγιναν με μεγάλη συγκίνηση τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους ήρωες του Δημοκρατικού Στρατού, ΕΑΜ και ΕΛΑΣ. Πλήθος συγγενών τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της Επισκοπής Νάουσας το πρωί της Κυριακής.

episkopi9

Την εκδήλωση ξεκίνησε απευθύνοντας χαιρετισμό ο Παναγιώτης Σεμερτζίδης, μέλος της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) του παραρτήματος Νάουσας. Στην κεντρική της ομιλία η Γραμματέας της τομεακής οργάνωσης του ΚΚΕ Ημαθίας Μαίρη Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στην σημασία της αυτοθυσίας των ηρώων του Δημοκρατικού Στρατού και της Αντίστασης και την αναγκαιότητα απόδοσης τιμής προς αυτούς.

episkopi7

Ακολούθησε το προσκλητήριο νεκρών με ανάγνωση όλων των ονομάτων από την Ιωάννα Ψαρογιάννη, και ενός λεπτού σιγή. Το αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας του παραρτήματος Νάουσας Γιώργο Ζουπουνίδη με τη βοήθεια της αδελφής του Ορδουλίδη Βασιλείου και Ορδουλίδη Σπύρου, κυρία Νίκη Κεραμίδου.

episkopi2

Ακουλούθησε κατάθεση στεφάνων από την Τομεακή οργάνωση του ΚΚΕ Ημαθίας, την Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ Νάουσας, τα Παραρτήματα Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος των πόλεων Νάουσας και Βέροιας, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας Μαρίνος Αντύπας. Αθάνατοι! Προσφώνησαν στο τέλος της κατάθεσης στεφάνων οι παραβρισκόμενοι.

episkopi1

Η εκδήλωση τελείωσε με ενός λεπτού σιγή και το πένθιμο εμβατήριο καθώς και τον Εθνικό Ύμνο.

episkopi5

 

episkopi6