Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δάσκαλοι της Κολομβίας: Πρόεδρε άσε ήσυχη την Βενεζουέλα

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Ένα από τα κεντρικά συνθήματα της απεργίας των δασκάλων της Κολομβίας στις 14/2 ήταν «Πρόεδρε Iván Duque άσε ήσυχη την Βενεζουέλα».

Η Ομοσπονδία Δασκάλων της Κολομβίας κατέβηκε σε εθνική απεργία στις 14 Φεβρουαρίου για καλύτερη ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, ενάντια στην βία των συμμοριών που φτάνει και μέχρι μέσα στην τάξη, περισσότερα κονδύλια για την παιδεία και ενάντια στην ανάμιξη της Κολομβίας στην Βενεζουέλα.

Η δυσαρέσκεια στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κολομβίας έχει μεγαλώσει από την στιγμή που ο Ακροδεξιός Iván Duque εκλέχθηκε πρόεδρος τον περασμένο Αύγουστο. Η συνδικαλιστική Ομοσπονδία Fecode με 280.000 μέλη επέδωσε και υπόμνημα με τα αιτήματα της στην κυβέρνηση.

Το φθινόπωρο του 2018 οι δάσκαλοι και καθηγητές κατέβηκαν σε μεγάλες κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές και τους φοιτητές που συμμετείχαν πάνω από 300.000 διαδηλωτές, εκ των οποίων 100.000 στην πρωτεύουσα Μπογκοτά. Το κονδύλι για τα Πανεπιστήμια στην Κολομβία εξακολουθεί να είναι το ίδιο από το 1992!

Η Κολομβία και ο Πρόεδρος της Iván Duque είναι αυτή την στιγμή η αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ για την επέμβαση που ετοιμάζεται εναντίον της Βενεζουέλας. Αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα του λαού του, με την βία, την φτώχεια και τον αναλφαβητισμό είναι έτοιμος να θυσιάσει την ζωή του λαού του για λογαριασμό των Αμερικάνικων μονοπωλίων και των πολιτικών εκπροσώπων του.

Ευχή όλων των καταπιεσμένων λαών της γης ο λαός της Κολομβίας με τις κινητοποιήσεις του να ματαιώσει τα σχέδια του Ιμπεριαλισμού.

_________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία