Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Πελετίδη: Για να δούμε τελικά ποιος θα δικαστεί…!!!!

Φιλοξενούμενος ο Στέλιος Παλαρμάς //

Το να βλέπουμε έναν Δήμαρχο να δικάζεται στην Ελλάδα είναι μια συνηθισμένη εικόνα, μίζες, διαπλοκή, ρεμούλες, κακοδιαχείριση έχουν οδηγήσει πολλούς δημάρχους στη δικαιοσύνη και μάλιστα κάποιοι έχουν καταδικαστεί.
Το να βλέπουμε όμως έναν Δήμαρχο να διώκετε επειδή υπερασπίζεται την δημοκρατική τιμή της πόλης του είναι εικόνα σπάνια, γιατί αυτό ακριβώς κάνει ο Πελετίδης στην Πάτρα απέναντι στην ναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή.
Όποιος έχει παρακολουθήσει ρεπορτάζ στα ΜΜΕ, κείμενα συμπαράστασης, δηλώσεις στελεχών της δημοτικής αρχής, μπορεί να διαπιστώσει ότι γίνεται ένα «λάθος» αφού μιλούν για τους μάρτυρες υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής ενώ η ΧΑ είναι μηνύτρια και καλεί μάρτυρες κατηγορίας.

Το «λάθος» αυτό είναι αποτέλεσμα της καθολικής συμπαράστασης του πατρινού λαού, και όχι μόνο, στον δήμαρχο.
Σύλλογοι ,φορείς. σωματεία δημοτικά συμβούλια κτλ. εκφράζουν την συμπαράσταση τους και δημιουργούν την σωστή εικόνα.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Η δίωξη αυτή δεν είναι μια ακόμα μάχη ενός κομμουνιστή δήμαρχου με τους φασίστες.

Η ουσία βρίσκεται στον τρόπο που διοικεί, διεκδικεί, και γενικά δραστηριοποιείται η δημοτική αρχή της Πάτρας.

Δεν θα κάνω εδώ αποτίμηση το τι έχει κάνει η δημοτική αρχή αλλά επικεντρώνω στο ΠΩΣ και κόντρα σε ΠΟΙΟΥΣ.

Το πώς έχει ένα μεγάλο αφήγημα που ξεκινά από την πραγματοποίηση της πορείας Πάτρα -Αθήνα για την ανεργία.

Η πιο εμπνευσμένη κινητοποίηση που έγινε το 2016 κατά την γνώμη μου, σε μια περίοδο που το κίνημα προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του, για ένα κορυφαίο ζήτημα η δημοτική αρχή συνέλαβε, σχεδίασε, και πραγματοποίησε μια κινητοποίηση που συζητήθηκε πανελλαδικά και το κυριότερο συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι πολύ πέρα από την επιρροή του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Με τον ίδιο τρόπο, πολιτικό «τσαμπουκά» και κινητοποίηση των εργαζομένων ο Δήμος έφτιαξε το Νότιο πάρκο.

Ο Δήμος μπαίνει μπροστά διεκδικεί και πολλές φορές αυτός ο αγώνας έχει αποτελέσματα για μια σειρά ζητήματα που αφορούν την πόλη: αθλητισμό, πολιτισμό, σχολεία ,παιδικές κατασκηνώσεις ,ανταποδοτικά τέλη, κοινωνικό τομέα.

Σε μια περίοδο που η αντιλαϊκή πολιτική δεν αφήνει τίποτα όρθιο μικρές νίκες που ανακουφίζουν τον λαό μάλλον είναι κακό παράδειγμα .

Απέναντι σε ποιους; Το νότιο πάρκο το ήθελαν οι Κινέζοι ,φιλέτα που ο Δήμος τα προορίζει για πάρκα, ήθελαν να τα ξεπουλήσουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, μεγαλογραφεία έμειναν χωρίς της περίφημες ακριβοπληρωμένες μελέτες, μεγαλοεργολάβοι κοιτούν μια σειρά έργα να τα κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου, αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε μεγάλες επιχειρήσεις .

Όταν τα βάζεις με μεγάλα συμφέροντα υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του λαού θα πρέπει να είσαι αφελείς να μην περιμένεις την επίθεση τους και η Δημοτική αρχή δεν είναι.

Ξέρει ότι η επίθεση τους θα είναι λυσσαλέα.

Όμως ο Πελετίδης έχει ένα μεγάλο σύμμαχο και αυτός είναι ο λαός της πόλης. Η δημοφιλία του Πελετίδη και της δημοτικής αρχής είναι πραγματικά πολύ μεγάλη υπερδιπλάσια από αυτή που οδήγησε την παράταξη στο δεύτερο γύρο των εκλογών, αυτή είναι γενική διαπίστωση φίλων και εχθρών.

Συμμετέχοντας έστω και σε μικρό βαθμό στο έργο της Δημοτικής Αρχής (μέλος στην σχολική επιτροπή) διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει καμία έπαρση, κανένας εφησυχασμός, δεν παίρνουν τα μυαλά αέρα. Τα δυόμιση αυτά χρονιά έχουν γίνει λάθη και αστοχίες ,υπήρχε απειρία ,ενώ υπάρχει και γνώση ότι υπάρχουν ζητήματα που δεν υπάρχει περίπτωση να λυθούν αν δεν αλλάξουν τα πράγματα.

Οι πατρινοί στηρίζουν τον Πελετίδη και την δημοτική αρχή γιατί:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΥΡΙΛΑ.

Τώρα θα μου πει κάποιος που κολλάνε όλα αυτά στην δίωξη Πελετίδη από την Χρυσή Αυγή;

Όταν λεμέ ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος δεν είναι απλά ένα σχήμα λόγου.

Και στο σύστημα καθόλου δεν αρέσουν αυτά που γίνονται στην Πάτρα αφού από την μια αμφισβητείται η πολιτική του κυριαρχία και από την άλλη θίγονται άμεσα οικονομικά του συμφέροντα.

Εδώ κατά την γνώμη νου έρχεται να παίξει το ρολό της η Χρυσή Αυγή.

Αφού οι παλιές και νέες κυβερνητικές παρατάξεις δεν μπορούν να φθείρουν πολιτικά τον Πελετίδη καλείται η Χρυσή Αυγή. να κάνει την βρώμικη δουλειά.

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος και μια πιθανή καταδίκη για να βγάλουν τον Δήμαρχο από την μέση.

Ίσως αυτό εξηγεί γιατί όλος ο κρατικός μηχανισμός επικαλούμενος την νομιμότητα είναι στο πλάι της Χρυσή Αυγή.

Μέχρι και πριν δυο εβδομάδες ,πριν γιγαντωθεί το κύμα συμπαράστασης οι εκπρόσωποι σε σωματεία φορείς κτλ. των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν στήριζαν τα ψηφίσματα συμπαράστασης με την αιτιολογία ότι θα αποφασίσει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη αν ο δήμαρχος έκανε παράβαση καθήκοντος ή το αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση (πχ στο σύλλογο δασκάλων καταψήφισαν πριν 2 μήνες, ψήφισαν ομόφωνα τώρα!!).

Με αυτή την στάση του δεν νομιμοποιούν την Χρυσή Αυγή;

Δηλαδή στους πόσους δολοφονημένους αντιφασίστες και μετανάστες θα καταλάβουν ότι οι ναζιστές είναι εγκληματίες ή δεν θέλουν να καταλάβουν παίζοντας μικροπολιτικά παιχνίδια;

Οι Χρυσαυγίτες λένε στα sites τους ότι αν δικαιωθούν στην Πάτρα τότε δικαιώνονται και όταν διαμαρτύρονταν που δεν τους κάλεσε ο Παυλόπουλος στη σύσκεψη πολίτικων αρχηγών, ο πρωθυπουργός σε ενημερώσεις .Νερό στο μύλο των φασιστών ρίχνουν και είναι απαράδεχτο.

Στην Πάτρα όμως δεν θα δικαστεί ο δήμαρχος θα δικαστεί η Χρυσή Αυγή. Τα αμέτρητα ψηφίσματα συμπαράστασης , οι χιλιάδες υπογραφές ,αλλά και ο κόσμος που θα είναι έξω από τα δικαστήρια θα βάλουν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου τους φασίστες.

Ο λαός έχει μνήμη δεν ξεχνά πρέπει να βάλει και θα βάλει τους φασίστες εκεί που πρέπει να είναι στο περιθώριο και στην ανυποληψία, και αυτό θα γίνει αν συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι πρώτα από όλα αγώνας ενάντια στο σύστημα που τον γεννά.

ΥΓ: Η επόμενη δίκη Πελετίδη είναι τον Απρίλιο, κατηγορούμενος γιατί δεν έδωσε στοιχεία για να γίνουν απολύσεις στον Δήμο!!!!!!!!!