Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογικές νίκες της Κούβας σε Οργανισμούς του ΟΗΕ παρά τις αντίθετες πιέσεις των ΗΠΑ

Μεγάλες επιτυχίες της Κούβας με την εκλογή αντιπροσώπων της σε Οργανισμούς του ΟΗΕ παρά τις αντίθετες πιέσεις των ΗΠΑ.

-Γιούνισεφ: Η Κούβα είναι η μόνη χώρα στην Λατινική Αμερική χωρίς υποσιτιζόμενα παιδιά.

Με 50 ψήφους στους 54 εκλέχθηκε η Κούβα στο Συμβούλιο κοινωνικών και οικονομικών υποθέσεων, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Γιούνισεφ,  στην Εκτελεστική Επιτροπή του Προγράμματος του Οργανισμού Τροφίμων του ΟΗΕ καθώς και στο Συμβούλιο κοινωνικής ανάπτυξης.

“Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να μειώσουν την υποστήριξη των Κουβανών υποψηφίων απέτυχε. Το γεγονός ότι ψηφίστηκαν οι υποψήφιοι με 50 στους 54 παρόντες παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ αποδεικνύει το διεθνές μας κύρος” δήλωσε η διπλωμάτης της Κούβας στον ΟΗΕ Ana Silvia Rodríguez στην Juventud Rebelde” Είναι μία αναγνώριση της Κούβας” δήλωσε και ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών Bruno Rodríguez.

Η Κούβα έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με την Γιούνισεφ, οργανισμό που επί σειρά ετών πιστοποιεί πως η Κούβα είναι η μόνη χώρα στην Λατινική Αμερική χωρίς υποσιτιζόμενα παιδιά. Τα στοιχεία της Γιούνισεφ μιλούν για 146 εκατομμύρια υποσιτιζόμενα παιδιά στον κόσμο.


Εν μέσω οικονομικού, εμπορικού και επενδυτικού εμπάργκο που επιβάλλουν οι ΗΠΑ εδώ και πάνω από μισό αιώνα αναγνωρίζει το Συμβούλιο τροφίμων και γεωργίας FAO τις επιτυχίες της Κούβας στον αγώνα ενάντια στον υποσιτισμό. Ακόμη αναγνωρίζει ότι η γνησιότητα και η πιστοποιημένη ασφάλεια των τροφίμων στην Κούβα βρίσκεται μόνιμα στην ημερήσια διάταξη της Κουβανικής κυβέρνησης.

Οι νίκες της Κούβας στον ΟΗΕ αποδεικνύουν και την “μοναξιά” των ΗΠΑ στις άδικες και απάνθρωπες κυρώσεις εναντίον του κουβανέζικου λαού και των ιδιαίτερα των παιδιών του.