Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη – ΔΕΘ 2018: Ξεκίνησε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ (Φωτό)

Με σύνθημα «Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων» εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, γυναίκες και νέοι διαδηλώνουν αυτή την ώρα με το ΠΑΜΕ στην πλ. Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Στέλνουν μαζικό εργατικό – λαϊκό μήνυμα απόρριψης στην κοροϊδία της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής» εποχής και «ανάκτησης δικαιωμάτων», την ώρα που εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου και βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς με μεγάλους κινδύνους για το λαό.

 

pame1

Στην κινητοποίηση συμμετέχει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Στη διαδήλωση συμμετέχουν εργατικά Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων και ανέργων, αγροτικοί σύλλογοι που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, αυτοαπασχολούμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ, Σύλλογοι Γυναικών με την ΟΓΕ και φοιτητικοί – σπουδαστικοί Σύλλογοι με το ΜΑΣ.

 

pame2 pame3

Δήλωση του γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε πριν από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την ακόλουθη δήλωση:

“Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, σε μια αστυνομοκρατούμενη, αμερικανοκρατούμενη πόλη, διαδηλώνουμε κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οχτώ χρόνια τώρα εναλλάξ οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, μας έφεραν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Η επόμενη μέρα του κ. Τσίπρα δεν έχει να διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη γιατί συνεχώς θα υπάρχουν απ’ ότι φαίνεται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα υπάρχει ο λαός μας να υποφέρει κάτω από τη φτώχεια και την ανεργία, θα υπάρχουν οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί, εδώ στην περιοχή, κάτω από τους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ, όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως ο ελληνικός λαός, κοιτάει μπροστά.

Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά, με ισχυρό ΚΚΕ, με εργατικό κίνημα δυνατό, με κοινωνική συμμαχία, μπορούμε να φέρουμε τις αναγκαίες ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για μια νέα κοινωνία, νέα οικονομία”

pame4 pame5 pame6 pame7 pame8

Ξεκίνησε η πορεία με συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση και την ιμπεριαλιστική εμπλοκή (ΦΩΤΟ)

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας – Αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας», «Στον ιμπεριαλισμό, καμιά υποταγή – Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις – Στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις», εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, γυναίκες και νέοι που διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν τη δυναμική τους πορεία μέσω της οδού Τσιμισκή.

«Η ανάπτυξη τους σημαίνει ΝΑΤΟ – Φτώχεια – Πόλεμοι. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες» γράφει το πανό που βρίσκεται στη κεφαλή της πορείας.

Με το τέλος της συγκέντρωσης στην πλ. Αριστοτέλους οι διαδηλωτές άφησαν στον ουρανό μπαλόνια με συνθήματα όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «κανένας κάτω από 751 ευρώ», «Αυξήσεις σε μισθούς», «έξω το ΝΑΤΟ», «Έξω η ΕΕ», «Ούτε ευρώ για εξοπλισμούς».

PAME33 pame34 pame35 pame38

PAME22 PAME23