Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπρος: Πορεία Ειρήνης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και για την απομάκρυνση των βρετανικών βάσεων (ΦΩΤΟ)

Μαζική ήταν η συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στην 8η Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης προς τις Βρετανικές Βάσεις ΑκρωτηρίουΤην πορεία οργάνωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης με αίτημα την απομάκρυνση των βάσεων από την Κύπρο και την επικράτηση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Οι πεζοπόροι περπάτησαν απόσταση 4,5 χλμ. και έφθασαν στην είσοδο των Βρετανικών βάσεων Ακρωτηρίου, όπου ενέκριναν και επέδωσαν δυο ψηφίσματα, για το Κυπριακό και την κατάσταση στην περιοχή, σε εκπρόσωπο των βάσεων.

cuprys

Την Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης, χαιρέτησαν ο ΓΓ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνη, Θανάσης Παφίλης, ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης, Στέλιος Σοφόκλης, αλλά και εκπρόσωποι των Εθνικών Συμβουλίων Ειρήνης και Αλληλεγγύης της Συρίας, της Παλαιστίνης και της Βρετανίας, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την Ύφεση και την Ειρήνη Γιώργος Λαμπράκης και ο ΓΓ της Συντεχνίας Τ/κ δασκάλων, ΚΤΟΣ, Σενέρ Ελτζίλ.

 

cuprys1

Κύριος ομιλητής ήταν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος στέλνοντας μήνυμα “αντίστασης στον ιμπεριαλισμό που μοιράζει και ξαναμοιράζει τη γη, χαράζοντας σύνορα με το αίμα των λαών”, επέκρινε τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, τόσο στο Συριακό, όσο και στο Κυπριακό. Επίσης όπως τόνισε ο Α. Κυπριανού, η χρήση των Βρετανικών βάσεων ή άλλων εγκαταστάσεων στο νησί για στρατιωτικές επιδρομές, «καθιστά την Κύπρο ορμητήριο της επίθεσης και συνεπώς μέρος του πόλεμου σε βάρος της Συρίας και του λαού της».

Η πορεία ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

cuprys2 cuprys3 cuprys4 cuprys5 cuprys6 cuprys7 cuprys8 cuprys9 cuprys11 cuprys12