Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό έστειλαν εκατοντάδες νέοι και νέες, εργαζόμενοι της Αθήνας, που συμμετείχαν στην πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια, με τίτλο «Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Οι λαοί θα νικήσουν!»

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα. έγινε με αφορμή την 29η Νοέμβρη που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και μίλησαν ο πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι μετέφερε τους χαιρετισμούς και του προέδρου του κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, ευχαρίστησε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή, για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, την εγκαθίδρυση του ανεξάρτητου κράτους του με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

29-11-2018-ekdhlosh-sporting-gia-palaistinh-8

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν.Αμπατιέλος έστειλε θερμό, αγωνιστικό, διεθνιστικό μήνυμα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τους νέους και τις νέες της Παλαιστίνης, σημειώνοντας πως ο παλαιστινιακός λαός έχει στην Ελλάδα έναν ειλικρινή σύμμαχο και σύντροφο στο δίκαιο αγώνα του. «Το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της Οργάνωσής μας, που με την ακούραστη και συνεχή δράση τους μέσα στον ελληνικό λαό διαμορφώνουν κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον λαό σας και τον αγώνα του. Για να αποκτήσετε τη δική σας, ανεξάρτητη και ελεύθερη πατρίδα. Για να μπορείτε να κάνετε κουμάντο στη γη σας, στον πλούτο που παράγετε. Να σταματήσετε να πληρώνετε με βαρύ φόρο αίματος τη βαρβαρότητα της ισραηλινής κατοχής».

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουμε διαμορφώσει μία ιδιαίτερη σχέση με τον λαό και τη νεολαία της Παλαιστίνης. Μπορούμε να κοιτάμε τους Παλαιστίνιους, όλους τους λαούς του κόσμου και φυσικά τον ελληνικό λαό στα μάτια και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.