Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Να εκφράσουμε έμπρακτα την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας

Καταλήστευση φυσικών πόρων, φτώχεια, πόλεμοι, επεμβάσεις διώχνουν κατά χιλιάδες τους ανθρώπους από τα σπίτια τους. Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά περνούν με κάθε τρόπο τα σύνορά μας  και εγκλωβίζονται σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ έχουν άλλο προορισμό. Η πολιτική της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Η κυβέρνηση  υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ ανέλαβε ρόλο δεσμοφύλακα.

Χιλιάδες πρόσφυγες (και παιδιά ανάμεσά τους) στους δρόμους υπό αντίξοες συνθήκες. Στο κρύο, στη βροχή, στους δρόμους ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Χρειάζονται πολλά για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους: τροφή, ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Χρειάζονται τη ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας.

Εμείς, ως ΑΤΕΧΝΩΣ, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας καλέσουμε, τους φίλους και αναγνώστες, όλους, να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα που απευθύνουν διάφοροι φορείς,  εργατικά συνδικάτα και οργανώσεις, για είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Αξιολογώντας ο καθένας το μέγεθος της προσφοράς του και τον τρόπο. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς. Να εκφράσουμε όλοι τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους που φτάνουν στη χώρα μας.

Ατέχνως