Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές δολοφόνησαν 6 Παλαιστίνιους στην 27η Παρασκευή διαδηλώσεων – Δύο παιδιά

Στους έξι ανέρχονται οι δολοφονημένοι σήμερα  Παλαιστίνιοι από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο ανήλικοι, ο 14χρονος Μοχάμεντ αλ Χουμ και άλλο ένα αγόρι ηλικίας 12-14 ετών το οποίο δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι κοντά στο χωριό Χαν Γιούνες. Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκε επίσης ο 18χρονος Ιγιάντ Αλ Σάαρ.

Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι, τα στοιχεία των οποίων δεν έγιναν γνωστά, σκοτώθηκαν. Οι δύο από αυτούς δέχτηκαν μια σφαίρα στο κεφάλι.  Δεκάδες οι τραυματίες από πυρά ελεύθερων σκοπευτών και συνολικά περισσότεροι οι τραυματίες σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τουλάχιστον 193 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από τις 30 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις με αίτημα την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

gaza1

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στις σημερινές διαδηλώσεις, σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας κατά μήκος του τείχους ασφαλείας συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 Παλαιστίνιοι. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας άνοιξαν πυρ απαντώντας στις πέτρες και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εκτόξευαν εναντίον τους οι συγκεντρωμένοι, πρόσθεσε.

Ήταν η 27η Παρασκευή διαδηλώσεων από τον περασμένο Μάρτιο με αίτημα την άρση του αποκλεισμού του θύλακα.

gaza2 gaza3 gaza4 gaza6