Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Οργισμένα Νιάτα» στο «Ολβιο»

Το έργο του Αγγλου συγγραφέα Τζον Οσμπορν «Οργισμένα Νιάτα» ανεβαίνει σε απόδοση, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, στο θέατρο «Ολβιο». Ενα έργο που διαδραματίζεται σε τρεις Κυριακές. Ωρες ανίας και αυτοκαταστροφής. Σ’ εκείνα τα απογεύματα της υπαρξιακής μελαγχολίας. Σ’ ένα σπίτι που μοιάζει με κόλαση κεκλεισμένων των θυρών. Κάθε συμφιλίωση, δεν είναι παρά ένα φαινόμενο παροδικό. Μια σκηνική ιστορία που δεν μπορεί να υποδείξει κανέναν δρόμο λυτρωμού. Ολα τα ιδανικά τα εξάντλησε μια περασμένη γενιά. Η περασμένη γενιά θα αντιδράσει λέγοντας πως πολλά απ’ τα ανεκπλήρωτα ιδανικά της τα άφησε παρακαταθήκη στους απογόνους της. Για να ‘χουν με κάτι να παίζουν.

orgismena niata 2

Μετάφραση – έρευνα: Χρήστος Κεχαγιάς. Αναλυτική προσέγγιση: Ανδροκλής Δεληολάνης. Σκηνικά: Αγγελος Μέντης. Κοστούμια: Απόστολος Μητρόπουλος. Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Παρθενόπη Μπουζούρη, Σήφης Πολυζωίδης, Χάρης Τζωρτζάκης, Πέγκυ Τρικαλιώτη.

«Η φωνή της νεολαίας του καιρού του Οσμπορν (1956)», σημειώνει η Κίρκη Καραλή, «είναι η ίδια με τη φωνή κάθε νεολαίας από τότε και μετά (μεταπολεμικής, μεσοπολεμικής ή εμπόλεμης), είναι πικραμένη για τον σύγχρονο κόσμο, μιλά με κυνισμό, φοβάται να αγγίζει τη χαρά, γιατί συνήθισε στον πόνο. Το έργο είναι ένας πίνακας της νευρωτικής εποχής μας, σαρκαστικός και άφρων. Υψώνει φωνή που περιφρονεί τους “ώριμους” και “βολεμένους” κάθε γενιάς, μάχεται εναντίον εκείνων που προσπαθούν να επιβάλουν ένα απονευρωμένο καθωσπρέπει σήμερα… Φωνή που προσβάλλει όσους φυγομαχούν, που πνίγεται από την λιποτάκτισσα καρδιά τους. Που διαμαρτύρεται ενάντια στην κρατούσα τάξη. Που εξουθενώνεται από το άγχος της εποχής της… Φωνή γενιάς που αναζητά το υψηλό ιδανικό πάνω στο οποίο πρέπει να πατήσει για να αλλάξει τον κόσμο, να τον κάνει καλύτερο…».

Οργισμένα Νιάτα Θέατρο OLVIO (κοντά στο μετρό Κεραμεικού) Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός

Tηλέφωνο: 2103414118

Παραστάσεις: Πέμπτη 21:00 & Παρασκευή στις 18:30