Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Βαρεμένος σαν τη «βρεγμένη γάτα»

Γράφει ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Άκρως διδαχτική για την αγωνιστική της έκφραση ήταν η κινητοποίηση των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό στις 21.9.2016. Αλλά και εξίσου δηλωτική για τα χαρακτηριστικά της μέσα από όσα είπε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, ο καρδιολόγος γιατρός Ηλίας Σιώρας και όσα έγραψε η –εργολαβική- καθαρίστρια Ειρήνη στο ποίημά της που διαβάστηκε μπροστά στη Βουλή (ΕΔΩ).

Εξίσου εκφραστική για την απήχηση της κινητοποίησης –απ’ την ανάποδη βέβαια- είναι η στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου, που συμμετείχε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντένα, απ’ όπου ακούστηκαν –για πρώτη φορά- τα λόγια: «Δεν ορκιστήκαμε στην τρόϊκα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ορκιστήκαμε στον ελληνικό λαό και στον Ιπποκράτη».

Ο Γιώργος Βαρεμένος –παλιοκαραβάνα στη δημοσιογραφία και με μεγάλη θητεία στο «γυαλί»- παρακολουθούσε όπως βλέπετε και στο βίντεο συνοφρυωμένος το ρεπορτάζ. Κι όταν ο Γιώργος Παπαδάκης (λεπτό 3:56) τον κάλεσε δις να σχολιάσει τα καταγγελόμενα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο Γιώργος Βαρεμένος είπε τρίς: «Θα σας απαντήσω όταν τελειώσει η σύνδεση».

-Δεν θέλετε! σχολίασε ο Γιώργος Παπαδάκης, ξέροντας από πρώτο χέρι τα τερτίπια της μικρής οθόνης.

Και να’ θελε ο Γιώργος Βαρεμένος τι θα μπορούσε να αντιτάξει μπροστά στην γυμνή αλήθεια που σφάζει σαν δίκοπο μαχαίρι. Κι έτσι τα μάζεψε σαν τη βρεγμένη γάτα προτιμώντας το «κρείττον το σιγάν» απέναντι στο γιατρό Ηλία Σιώρα…