Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο γνωστός σεφ Άντονι Μπουρντέν πέθανε “διά απαγχονισμού”

«Απαγχονισμός» ήταν η αιτία θανάτου του Άντονι Μπουρντέν, του διάσημου Αμερικανού σεφ, που παρουσίαζε τη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής “Parts Unknown” για τις μαγειρικές παραδόσεις των ανθρώπων στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Ο Μπουρντέν βρισκόταν στη Γαλλία όπου ετοίμαζε ένα επεισόδιο για τη σειρά του στο CNN “Parts Unknown”. Ο στενός του φίλος Ερίκ Ριπέρ, ο Γάλλος σεφ, τον βρήκε αναίσθητο στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο του στη Γαλλία.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Κολμάρ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Μπουρντέν απεβίωσε σήμερα το πρωί σε πολυτελές ξενοδοχείο του Κάισερσμπεργκ, στην ανατολική Γαλλία.

«Ενημερωθήκαμε για τον θάνατο διά απαγχονισμού του Αμερικανού σεφ σήμερα το πρωί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Κάισερσμπεργκ, το Le Chambard» δήλωσε ο εισαγγελέας του Κολμάρ, Κριστιάν ντε Ροκινί ντι Φαγιέλ, συμπληρώνοντας ότι σε αυτό «το στάδιο, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μας κάνει να υποθέτουμε ότι υπήρξε παρέμβαση ενός άλλου προσώπου».

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που δημοσιοποίησαν οι γαλλικές αρχές για τον τρόπο με τον οποίο ο δημοφιλής σεφ, Άντονι Μπουρντέν, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Κολμάρ, Κριστιάν ντε Ρογκινί, στο Associates Press, ο δημοφιλής σεφ χρησιμοποίησε τη ζώνη από το μπουρνούζι του για να αυτοκτονήσει.

 

Αποκάλυψε, επίσης, ότι ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε σημάδια βίας πάνω στο σώμα του Μπουρντέν.