Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Καταγγελία για την φιέστα της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για τη φιέστα της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα αναφέρει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που μπροστά στα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος προσπάθησε να λερώσει την ιστορία της τάξης μας, να σκυλεύσει τη μνήμη των εργατών που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους στην πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας, να κάνει μία εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών με security και μπράβους. Δείχνει την κατρακύλα τους το γεγονός πως η ΓΣΕΕ επιδίωξε να κάνει εκδήλωση μακριά από τους εργάτες.

Χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα και από δεκάδες σωματεία σήμερα διαδήλωσαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει συνέδριο με τη συμμετοχή της εργοδοσίας, να διαμορφώσει ψεύτικους συσχετισμούς. Ακούστηκε δυνατά σε όλη την Καλαμάτα το σύνθημα “σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών”.

Σήμερα πήραν το μήνυμα ότι συνέδριο με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα συνδικάτα, δεν πρόκειται να γίνει!

Στην Ελλάδα υπάρχει ζωντανό εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα με συνειδητή δράση χιλιάδων εργαζομένων. Δεν υπάρχουν μόνο νόθα σωματεία και μαϊμούδες αντιπρόσωποι».

Παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στη φιέστα της ΓΣΕΕ

Με το σύνθημα, «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά» Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μάρτη στη φιέστα της ΓΣΣΕ που γινόταν στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, τάχα για να τιμήσει τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας.

Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία έφτασαν υπό βροχή, στο Μέγαρο Χορού με μαζική, μαχητική πορεία, που ξεκίνησε νωρίτερα μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου και πραγματοποίησαν συγκέντρωση.

Τα μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος εισήλθαν εντός του χώρου όπου γινόταν η εκδήλωση, κρατώντας πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Μες’ στα σωματεία χτίζουν καριέρες, να ποιοί είναι οι εργατοπατέρες», «Εργατοπατέρες απεργοσπάστες, οι εργάτες σας γύρισαν τις πλάτες», «φέρατε εργοδότες μες’ στα σωματεία, να ποια είναι η δημοκρατία».

Κρέμασαν πανό του ΠΑΜΕ και των Ομοσπονδιών μέσα στην αίθουσα της δήθεν εκδήλωσης, όπου μεταξύ άλλων αναγραφόταν, «Τα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος ανήκουν σε εκείνους που πάλεψαν και έδωσαν και τη ζωή τους για την εργατική τάξη. Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών», ενώ σε άλλο πανό υπήρχε και η φωτογραφία των νεκρών λιμενεργατών στην απεργία στις 9 Μάη 1934 στο λιμάνι της Καλαμάτας.