Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περί εκλογών και αποχής

Φιλοξενούμενος ο Γιώργος Μιάμης //

Εφτασε λοιπόν και η τρίτη εκλογική μάχη για φέτος. Τρίτη και σημαντικότερη. Μία εκλογική μάχη χωρίς πλέον «βαρβάρους». Χωρίς διλήμματα. Ηθικά και μη. Πραγματικά  και ψεύτικα. Από το 2010 και μετά η λέξη που πλανάται πάνω από τον πολιτικό μας πλανήτη είναι μία «ΜΝΉΜΟΝΙΟ». Δημιουργήθηκαν και διασπάστηκαν κόμματα στο όνομα του, κυβέρνησαν «σκίζοντάς τα» κλπ. Η ιστορία είναι γνωστή. Μία λέξη που πέρα από προγράμματα λιτότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε προγράμματα εκγύμνασης καθώς είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος περιστροφής από «Μνημονιακός σε αντι-μνημονιακός» (η λεγόμενη κι αλλιώς ως κωλοτούμπα).

Από τα Ζάππεια μέχρι τη Θεσσαλονίκη μία αριστερόστροφη ή δεξιόστροφη (όπως το βλέπει κανείς) κωλοτούμπα δρόμος. Ετσι φτάσαμε αισίως για αυτούς και με πολύ αίμα για τον ελληνικό λαό στο 2015  όπου  έφυγαν τα αριστερά και δεξιά πρόσημα στο θέμα μνημόνιο. Ξε-δαιμονοποιήθηκε, έγινε αναγκαίο καλό ή κακό και τώρα μας ζητάνε την ψήφο μας για το ποιος θα το διαχειριστεί καλύτερα. Ούτε σκισίματα ούτε τίποτα πια. Το πρώτο ψευτοδίλλημα μας τελείωσε λοιπόν.

Στο μεσοδιάστημα  και στο δημοψήφισμα  έκανε την εμφάνιση του ένας ακόμα βάρβαρος, αυτός του νομίσματος. Δυστυχώς γι’ αυτούς ευτυχώς για μας τελείωσε γρήγορα. Αν και ακόμα και τώρα κάποιοι το εμφανίζουν ξανά μπας  και ο δράκος της δραχμής  φοβίσει το λαουτζίκο μας. Όμως οι δράκοι και τα παραμύθια έχουν γρήγορο τέλος. Ένα δημοψήφισμα ψευδές από το ερώτημα του μέχρι την έκβαση του αποτελέσματός του. Γιατί τα λέω όλα αυτά θα μου πείτε; Θα δείτε…

Όλα αυτά τα χρόνια ένας πολιτικός φάρος του σάπιου αυτού πολιτικού συστήματος συνέχιζε να σου λέει την αλήθεια. Μία αλήθεια που πήγαζε από εμπεριστατωμένες και επιστημονικές οικονομικές και κοινωνικο-πολιτικές αναλύσεις και επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα, χρόνο με  το χρόνο. Και όχι γιατί μελετάει κανείς τα άστρα ή γιατί υπάρχει κάποια Πυθία. Επιβεβαιώνεται γιατί είναι η μόνη δύναμη που σου μιλάει για τον πραγματικό βάρβαρο (χωρίς εισαγωγικά γιατί είναι κυριολεκτκός).Ο βάρβαρος αυτός δεν είναι άλλος από το σύστημα που επικρατεί στην πλειοψηφία των κρατών χρόνια τώρα. Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε (που λέει και μια συντροφική ψυχή).Το σύστημα που πηγάζουν όλα τα δεινά του κόσμου τούτου. Ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, πόλεμοι, αυτοκτονίες, κατάθλιψη και πολλά ακόμα. Μακάβριο ε; Κι όμως αυτό είναι το πραγματικό προσωπείο του καπιταλισμού. Ανθρώπινος δεν γίνεται. Η μόνη λύση είναι η ανατροπή του. Η ρήξη με τις ακροδεξιές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που νομιμοποιεί τους ναζί στην Ουκρανία, που τροφοδοτεί με λεφτά και όπλα τους Τζιχαντιστες. Που χτίζει  τοίχους για τους ανθρώπους της Ανατολής, τους προσφύγες εξαιτίας των δικών της πολέμων, οι οποίοι αναζητούν μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη ζωή.

Έτσι μόνο θα γκρεμίσουμε το «παλιό» που λέει και ένα προεκλογικό σποτάκι. Γιατί το νέο δεν είναι οι σύγχρονες εργασιακές γαλέρες που ζούμε το 2015. Νέο δεν  είναι οι πνιγμοί μωρών στα ανοιχτά του Αιγαίου. Γιατί το νέο δεν είναι η Εύρωπη των εκατομμύριων αστέγων και ταυτόχρονα των χιλιάδων  άδειων σπιτιών. Η Ευρώπη των εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Όλα αυτά ανήκουν στο παλιό. Σε έναν πολύ παλιό κόσμο που ο άνθρωπος έχυσε τόνους αίμα και προσπάθεια για να τον ξεπεράσει και τώρα όλα τα άλλα κόμματα προσπαθούν να μας γυρίσουν πίσω σ’ αυτό το παλιό.

Μην τους αφήσεις λοιπόν να μας γυρίσουν εκεί πίσω. Η αποχή είναι ανοχή στις μνημονιακές πολιτικές τους, είναι ανοχή στη νομιμοποίηση του ναζιστικού  μορφώματος ως τρίτη δύναμη κιόλας. Η αποχή σου είναι ψήφος στο «ΤΙΝΑ» (ακα There is no alternative). Ότι όλα αυτά είναι μονόδρομος.

Γι’ αυτό σου δίνεται και πάλι η ευκαιρία  λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε να εκφράσεις τη δύναμή σου και να μην ξανα-προδωθείς. Να ψηφίσεις για σένα μια φορά και όχι για πρωθυπουργό. Γιατί το μόνο νέο και σύγχρονο είναι το σύστημα με επίκεντρο εσένα, εμένα ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Και αν δεν κατάλαβες…

…ΚΚΕ λοιπόν.