Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Πέμπτη 14 Ιουνίου

ΧΟΡΟΣ

Στα βήματα ενός έρωτα

Η χορογραφία της ταλαντούχου χορογράφου Σάσα Βαλτς παρουσιάζεται στο κάτω φουαγιέ του Ινστιτούτου Γκαίτε χάρη στην προβολή της όπερας του Χένρι Πέρσελ «Διδώ και Αινείας». Η πλοκή δίνει έμπνευση για μια σύγχρονη μελέτη της χορευτικής έκφρασης. Είσοδος ελεύθερη. 11 π.μ. – 8 μ.μ. Ομήρου 14-16.

MOYΣΙΚΗ

Eλευθερία Αρβανιτάκη-ΤΑΚΙΜ στο Ηρώδειο

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη συναντά τους ΤΑΚΙΜ, από τα σημαντικότερα σύνολα της χώρας, που ταξιδεύουν την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική στις νεότερες γενιές με φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο. Για τη συναυλία στο Ηρώδειο θα διασκευάσουν τραγούδια της Ελευθερίας Αρβανιτάκη από τα 30 χρόνια της καριέρας της. Στη συναυλία συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA), που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015, ως μία κοινότητα νέων μουσικών, ηλικίας οκτώ έως 25 ετών, από τη βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας. Μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Πλατύραχου. Στις 21:00. Εισιτήρια: Από 12 έως 50 ευρώ.

Η Πέννυ Μπαλτατζή στον Κήπο του Μεγάρου

Για ένατη συνεχή χρονιά ο Κήπος του Μεγάρου υπόσχεται βραδιές χαλαρές, κάτω από το φως του φεγγαριού. Ήχοι ποπ, ροκ, τζαζ, και βέβαια κλασικοί, με φόντο τα μακρινά φώτα της πόλης. Η Πέννυ Μπαλτατζή παρουσιάζει, με τη νέα μπάντα της, παλιά και πρόσφατα τραγούδια της, μαζί με διασκευές από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Στις 21:00. Εισιτήρια: 10 ευρώ (τιμή προπώλησης), 12 ευρώ (τιμή κατά την είσοδο).

«Ελληνοφρενοβλαβίωση»

Ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει στην Ταράτσα του την επιθεώρηση «Ελληνοφρενοβλαβίωση» με τους Σπύρο Γραμμένο, Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χατζηπαύλου. Στις 9 μ.μ. Ιερά Οδός 13, Γκάζι

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εργα των Γιάννη Βαλυράκη, Μαρσέλο Ρικάρντο Ζεμπάλος, Πολ Οζ συναντιούνται στην έκθεση «Crossroads» της Blender

Gallery στις 7 μ.μ. Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα

 

Δύο κεντήματα

«ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΟΚΟΣ – ΑΝΤΙΟΠΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΔΥΟ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ» στο Μουσείο Μπενάκη/Κλωστοϋφαντουργία Μέντης.

Η έκθεση περιλαμβάνει δύο κεντήματα που υλοποιήθηκαν από το 2013 έως το 2016, με τίτλους «Κέντημα I: Le merveilleux tableau d’ Edvard Munch a Paris» και «Το κέντημα ΙI», τα οποία αποτελούν προϊόν συνεργασίας μεταξύ του εικαστικού Στέφανου Ρόκου και της αρχιτεκτόνισσας Αντιόπης Πανταζή. Με αφορμή την ατομική του έκθεση «Η εποχή του ηλεκτρισμού», ο Στέφανος Ρόκος ζήτησε από την Αντιόπη Πανταζή τη μεταφορά δύο ζωγραφικών έργων σε εργόχειρο κι εκείνη τα ενέγραψε σε κεντημένη εκδοχή.

Διάρκεια έκθεσης: 9/5 – 28/7/2018

Ωρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00 – 15.00

Δευτέρα και Κυριακή: Κλειστά