Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία: «Γυναικεία υπόθεση»

Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία ενώνουν τις φωνές τους, κάνοντας το τραγούδι «γυναικεία υπόθεση», με τραγούδια τους που άντεξαν στον χρόνο και τραγουδιούνται από όλες τις γενιές. Δίπλα τους έχουν 13 μουσικούς.

Το πρόγραμμα επιμελούνται ο Στέλιος Φωτιάδης και ο Δημήτρης Μαργιολάς.

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ: 2105062166. Εισιτήρια: 15 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Μήδεια» του Ευριπίδη

Ένας διάλογος του έργου του Ευριπίδη με το σενάριο του Πιέρ Πάολο Παζολίνι για την ταινία «Μήδεια», το ομώνυμο έργο του Ζαν Ανούιγ και το έργο «Μήδειας Υλικό» του Χάινερ. Τρεις άνδρες ηθοποιοί κατοικούν έναν νεκρό χώρο, ένα τοπίο γυναικών που πέρασαν. Μια διαδρομή ανάκτησης της ιερής ταυτότητας της ηρωίδας, της πνευματικότητάς της και της επιστροφής στις ρίζες της, μετά από την σύγκρουσή της με μια στερεοτυπική κοινωνία. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς. Διασκευή-δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Καραντζάς, Θεοδώρα Καπράλου. Μουσική: Ανρί Κεργκομάρ. Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου. Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος. Παίζουν: Γιώργος Γάλλος (Μήδεια), Χρήστος Λούλης (Ιάσων, Κρέοντας, Παιδαγωγός, Αιγέας), Μιχάλης Σαράντης (Χορός, Άγγελος, Τροφός). Θέατρο Πορεία: Τρικόρφων 3 – 5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, τηλ. 2108210981. Μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Εισιτήρια: 14, 17 και 20 ευρώ.

«Για όνομα»

Η γαλλική κωμωδία «Για όνομα» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τον Αντώνη Λουδάρο παρουσιάζεται στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς στις 9 μ.μ. στο πλαίσιο των φετινών Μενανδρείων.  Διονυσίου και Μυρσίνης