Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ «ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ»: Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση

Τρίτη 24 Οκτώβρη, «Η Γη» του Αλεξάντρ Ντοβζένκο (ΕΣΣΔ, 1930)

Ένα επικό – λυρικό αριστούργημα του σοβιετικού κινηματογράφου, που αφηγείται τη μετάβαση στην κολεκτιβοποίηση σε μια κοινότητα της Ουκρανίας και τη λυσσαλέα αντίδραση των ντόπιων κουλάκων, που δεν διστάζουν να φτάνουν ως το φόνο, από οργή και αντίδραση.

Αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Καισαριανής (Βρυούλων 125 και Κλαζομενών), στις 19.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΘΕΑΤΡΟ

Αλμπέρ Καμύ «Ο Ξένος»

Το εμβληματικό έργο του Αλμπέρ Καμύ «Ο Ξένος», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στον πρώτο κύκλο παραστάσεων και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε, μεταφέρεται στην Επάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θέατρο», από Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 έως και Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018.

«Ο Ξένος» στο «Από Μηχανής Θέατρο»

«Πέρασα…» – Μουσικοθεατρική παράσταση στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Με κύριο «σώμα» το λόγο της Κικής Δημουλά και όχημα τη μουσική, η  Σοφία Καμαγιάννη «χτίζει» μια παράσταση, η οποία επιχειρεί να αγγίξει πολύπλευρα  τον θεατή.

Τρία πρόσωπα πρωταγωνιστούν στο έργο, πρόσωπα που εμπεριέχουν το ένα το άλλο, είναι σε διαρκή αλληλεπίδραση και σύνδεση και συναποτελούν το πρόσωπο της κεντρικής ηρωίδας. Πρόσωπα που επικοινωνούν πέρα από το χρόνο, «απ΄ τον μέσα ουρανό μιας μνήμης», αλλά εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο.

Η «ανάγκη για χειροπιαστά πράγματα…» αποτυπώνεται,  μέσω της πρόζας, σε ένα πρόσωπο, την α’ ηθοποιό (Γιώτα Φέστα), που βιώνει τη ρεαλιστική πραγματικότητα, με ανοιχτούς πάντα αισθητήρες. Η β’ ηθοποιός (Θεοδοσία Σαββάκη) και ερμηνεύτρια των τραγουδιών κινείται σε έναν πιο φαντασιακό κόσμο, όπου το τραγούδι και οι μουσικές μετασχηματίζουν το νόημα του ποιητικού λόγου. Τέλος, η ηχογραφημένη και ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωνή της ποιήτριας, ως ένα άλλο κομμάτι του εαυτού της ηρωίδας, μας μεταφέρει σε έναν κόσμο πιο εξωλογικό, ονειρικό, ασυνείδητο.

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 16 – 31  Οκτωβρίου 2017

Ώρα έναρξης: 21:00

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Τιμές εισιτηρίων: Ειδική τιμή προπώλησης 8 ευρώ για τα πρώτα 30 εισιτήρια κάθε παράστασης

Προπώληση: 10 ευρώ

Στην είσοδο: 12 ευρώ Μειωμένο: 5 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

ΧΟΡΟΣ

«Αμόρε» με την Σβετλάνα Ζαχάροβα

Η «prima assoluta ballerina» των Μπολσόι, το πιο λαμπρό αστέρι της διεθνούς χορευτικής σκηνής, το μήλον της έριδας ανάμεσα στα καλύτερα μπαλέτα (Σκάλα του Μιλάνου, Όπερα του Παρισιού, American Ballet Theater), επιστρέφει στη χώρα μας με μια σπονδυλωτή παράσταση τριών κορυφαίων σύγχρονων χορογράφων. Οι φημισμένοι Patrick de Bana, Marguerite Donlon και Γιούρι Ποσόκοφ, με κοινή αναφορά στην έννοια «αγάπη», δημιούργησαν αποκλειστικά για τη Σβετλάνα τρεις χορογραφίες με πρωτοπόρες κινησιολογικές εκδοχές, αλλά ταυτόχρονα εδραιωμένες στην κλασική παράδοση. Μαζί της στη σκηνή, τρεις κορυφαίοι σολίστ των Μπολσόι, ο Ντένις Ροντκίν, ο Ντένις Σαβίν και το νέο χορευτικό ίνδαλμα της Ρωσίας, ο Μιχαΐλ Λομπούχιν. Σε χορογραφίες Patrick de Bana, Marguerite Donlon και Γιούρι Ποσόκοφ. Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη. Τηλ.210728 2333. Εισιτήρια από 100 έως 25 ευρώ. Ώρα 20.30.

EKΘΕΣΕΙΣ

«Mourning Play»

H Nitra Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Mourning Play» των Βρετανών Τόμας Χάτον, Κλεμεντίν Κιθ-Ρόατς και Κρίστοφερ Πέιτζ με έργα που εκκινούν από την έννοια της αλληγορίας. Από τις 12 το μεσημέρι. Αλωπεκής 34, Κολωνάκι