Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

ΕΚΘΕΣΗ

Εικαστική έκθεση με έργα -ψηφιακής ανατύπωσης- της Ρώσικης Πρωτοπορίας

Η Κομματική Οργάνωση Εικαστικών της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών του ΚΚΕ και η Οργάνωση Βάσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών της ΚΝΕ διοργανώνουν στη Σχολή Καλών Τεχνών, από σήμερα, Δευτέρα 30 Οκτώβρη έως την Παρασκευή 3 Νοέμβρη, εικαστική έκθεση με έργα -ψηφιακής ανατύπωσης- της Ρώσικης Πρωτοπορίας, που βρίσκονται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και ανήκουν στη Συλλογή Κωστάκη.

Παράλληλα με την έκθεση θα ξεδιπλώνεται και ένα πρόγραμμα ενδιαφέρουσων εκδηλώσεων, το οποίο αναλυτικά έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 2 Νοέμβρη, στις 19.00, στον κινηματογράφο της σχολής: Σεμινάριο με θέμα «Οκτωβριανή Επανάσταση, η μήτρα του σύγχρονου κινηματογράφου». Θα μιλήσει, μέσα από παραδείγματα σοβιετικών ταινιών της περιόδου και προβολή σχετικών αποσπασμάτων τους, ο σκηνοθέτης και μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Σταματόπουλος.

ΘΕΑΤΡΟ

“Έξυπνα, Μικρά Ψέματα” του Πέτρου Φιλιππίδη στο Θέατρο Δανδουλάκη

Μια καινούρια κωμωδία ανεβαίνει στο Θέατρο Δανδουλάκη τον φετινό χειμώνα. Ο λόγος για τα “Έξυπνα, Μικρά Ψέματα” του πολυβραβευμένου Joe Di Pietro, σε σκηνοθεσία/διασκευή του Πέτρου Φιλιππίδη. Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Παρτσαλάκης, Αλμπέρτο Φάις, Δανάη Σκιάδη. Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη (Αγίου Μελετίου 61, Κυψέλη). Στις 20.00. Τιμές εισιτηρίων: από 15 έως 20ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Jlin live στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

Το νέο αστέρι της ηλεκτρονικής σκηνής έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Γεννημένη στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών το 1988, η Jerrilynn Patton ή κατά κόσμον Jlin αποτελεί το νέο αστέρι της ηλεκτρονικής σκηνής. Ξεκινώντας δειλά-δειλά το 2011 να κάνει την εμφάνισή της σε θεματικές συλλογές της Planet Mu, έφτασε το 2015 και η κυκλοφορία την πρώτης της ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο “Dark Energy” στην εν λόγω εταιρεία, γνωρίζοντας ραγδαία αποδοχή από το κοινό. Ιστορικός Ναός Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου (Φιλελλήνων 27). Στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Παλαιά μουσική στο Μέγαρο
Η μουσική των σπουδαίων Ζαν ντε Σεντ-Κολόμπ και Μαρέν Μαρέ, την οποία γνωρίσαμε μέσα από την πολυβραβευμένη ταινία «Ολα τα πρωινά του κόσμου», έρχεται στο Μέγαρο. Το σχήμα L’ Acheron, με εξαιρετικούς σολίστ της νέας γενιάς, θα ερμηνεύσει έργα για βιόλα ντα γκάμπα και μπάσο κοντίνουο. Στις 8.30 μ.μ.
Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

  • Το «Frida Κι Αλλο» παρουσιάζει η ομάδα Fly Theatre βασισμένη στη ζωή και το έργο της δημιουργού, στο Θέατρο 104. Ευμολπιδών 41, Γκάζι