Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου

ΘΕΑΤΡΟ

«Το ημερολόγιο ενός τρελού»

Ο Σωτήρης Χατζάκης σκηνοθετεί και ερμηνεύει “Το ημερολόγιο ενός τρελλού” του Νικολάι Γκόγκολ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τέλος Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Ένα μεγάλο έργο έτσι όπως το αντιλαμβάνεται σήμερα ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, που επιστρέφει στη σκηνή μετά από 17 χρόνια για να υποδυθεί τον Ποπρίστσιν, τον ήρωα του Γκόγκολ. Η μεγάλη κωμωδία της ύπαρξης συναντά την ελευθερία της εσωτερικότητας και ο μικρός άνθρωπος, που είχε μεγάλες προσδοκίες, εισέρχεται στη σκηνή με το επίσημο ένδυμα του κλόουν. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων: από 8 έως 12 ευρώ.

«Θα σε πάρει ο δρόμος» στο Θέατρο 104

Οι δέκα μικρές ιστορίες ανθρώπων που τους βρήκε κατακούτελα ένα ζόρι. Όμως δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν. Γιατί είναι άνθρωποι που τους πήρε ο δρόμος….Η θεατρική παράσταση «Θα σε πάρει ο δρόμος» , βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία της Στέλλας Σερέφογλου που επαναλήφθηκε με επιτυχία από την περσινή χρονιά ολοκληρώνει τον φετινό της κύκλο στις 7 Νοεμβρίου. Θέατρο 104 (Ευμολπίδων 41, Γκάζι). Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (ανέργων , ΑΜΕΑ, ατέλειες, ομαδικό άνω των 10ατόμων).

“Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην” στο θέατρο Σφενδόνη

Το θρυλικό έργο «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην» ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν, υπό την σκηνοθετική ματιά του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη, με τη Ρούλα Πατεράκη στο ρόλο της Μπέημπι Τζέην και τη Μπέτυ Λιβανού στο ρόλο της Μπλανς. Το διάσημο θρίλερ του αμερικάνικου κινηματογράφου είχε ενώσει αριστουργηματικά δυο ιέρειες του Χόλυγουντ, την Μπέτυ Ντέηβις και την Τζόαν Κρώφορντ. Το «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην;» έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία όταν βγήκε στους κινηματογράφους το 1962. Ήταν υποψήφιο για πέντε Όσκαρ, και ο ρόλος της Μπέημπι Τζέην αποτέλεσε για την Ντέιβις και την αίτια για την ενδέκατη υποψηφιότητα της για τα Όσκαρ. Θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Πλάκα). Στις 21.15. Τιμές εισιτηρίων: από 10 έως 16 ευρώ.

«Ο αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ

Ο κόσμος του θεάτρου, τα παρασκήνια και το πάθος της σκηνής στο Λονδίον του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.Ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το έργο «Ο Αμπιγιέρ» του Ρ. Χάργουντ. Ερμηνεύουν οι Αλ. Μυλωνάς, Μ. Βακούσης, ‘Αννυ Λούλου. Θέατρο οδού Κεφαλληνίας: Κεφαλληνίας 16,Κυψέλη.Τηλ. 2114117878. Εισιτήρια από 15 ευρώ έως 5 ευρώ Ώρα 21.00 Διάρκεια : 105 λεπτά

ΘΕΑΤΡΟ

Αλμπέρ Καμύ «Ο Ξένος»

Το εμβληματικό έργο του Αλμπέρ Καμύ «Ο Ξένος», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στον πρώτο κύκλο παραστάσεων και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε, μεταφέρεται στην Επάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θέατρο», από Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 έως και Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018.

«Ο Ξένος» στο «Από Μηχανής Θέατρο»

«Πέρασα…» – Μουσικοθεατρική παράσταση στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Με κύριο «σώμα» το λόγο της Κικής Δημουλά και όχημα τη μουσική, η  Σοφία Καμαγιάννη «χτίζει» μια παράσταση, η οποία επιχειρεί να αγγίξει πολύπλευρα  τον θεατή.

Τρία πρόσωπα πρωταγωνιστούν στο έργο, πρόσωπα που εμπεριέχουν το ένα το άλλο, είναι σε διαρκή αλληλεπίδραση και σύνδεση και συναποτελούν το πρόσωπο της κεντρικής ηρωίδας. Πρόσωπα που επικοινωνούν πέρα από το χρόνο, «απ΄ τον μέσα ουρανό μιας μνήμης», αλλά εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο.

Η «ανάγκη για χειροπιαστά πράγματα…» αποτυπώνεται,  μέσω της πρόζας, σε ένα πρόσωπο, την α’ ηθοποιό (Γιώτα Φέστα), που βιώνει τη ρεαλιστική πραγματικότητα, με ανοιχτούς πάντα αισθητήρες. Η β’ ηθοποιός (Θεοδοσία Σαββάκη) και ερμηνεύτρια των τραγουδιών κινείται σε έναν πιο φαντασιακό κόσμο, όπου το τραγούδι και οι μουσικές μετασχηματίζουν το νόημα του ποιητικού λόγου. Τέλος, η ηχογραφημένη και ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωνή της ποιήτριας, ως ένα άλλο κομμάτι του εαυτού της ηρωίδας, μας μεταφέρει σε έναν κόσμο πιο εξωλογικό, ονειρικό, ασυνείδητο.

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 16 – 31  Οκτωβρίου 2017

Ώρα έναρξης: 21:00

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Τιμές εισιτηρίων: Ειδική τιμή προπώλησης 8 ευρώ για τα πρώτα 30 εισιτήρια κάθε παράστασης

Προπώληση: 10 ευρώ

Στην είσοδο: 12 ευρώ Μειωμένο: 5 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

ΔΙΑΛΕΞΗ

Τι είδε ο μηχανοδηγός…

Διάλεξη για σημαντικά γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί σε τρένα και σιδηροδρομικούς σταθμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ένα ταξίδι στην ιστορία του τρένου από την αναπλ. καθηγήτρια ιστορίας και αρχαιολογίας Μαρία Ευθυμίου. Πρόκειται για αφιέρωμα στα 20 χρόνια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ: Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, κοντά στο Μετρό Κεραμεικός. Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988 Είσοδος 5 ευρώ. Ώρα 20.00 Διάρκεια διάλεξης 90 λεπτά