Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου

ΕΚΘΕΣΗ

«Πάρις Πρέκας και Μερόπη Πρέκα: Δύο Δημιουργοί – Δύο Κόσμοι»

«Πάρις Πρέκας και Μερόπη Πρέκα: Δύο δημιουργοί – Δύο κόσμοι» είναι ο τίτλος της μεγάλης έκθεσης που εγκαινιάζεται την Τρίτη 14 Νοέμβρη, στις 19.30, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα (Αγ. Δημητρίου 159Α, τηλ. 2310991610). Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 28 Γενάρη 2018.

«Ένα συγκινητικά υπέροχο, αγαπημένο ζευγάρι καλλιτεχνών-πνευματικών ανθρώπων που συμπορεύτηκαν σαράντα πέντε χρόνια παρουσιάζεται μέσα από το έργο του στο Τελλόγλειο: Ο Πάρις Πρέκας και η Μερόπη Στεφανάτου Πρέκα», σημειώνει σε κείμενό της στον κατάλογο της έκθεσης η γενική γραμματέας του Δ.Σ. Τελλογλείου, καθηγήτρια του ΑΠΘ Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά, που έχει τη γενική ευθύνη της διοργάνωσης.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο συλλέκτης»

Το θρίλερ «Ο συλλέκτης» που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τζον Φόουλς παρουσιάζει το θέατρο Πόλη σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρασαββίδη στις 8.30 μ.μ. Φωκαίας 4 και Αριστοτέλους, πλατεία Βικτωρίας

“Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην” στο θέατρο Σφενδόνη

Το θρυλικό έργο «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην» ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν, υπό την σκηνοθετική ματιά του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη, με τη Ρούλα Πατεράκη στο ρόλο της Μπέημπι Τζέην και τη Μπέτυ Λιβανού στο ρόλο της Μπλανς. Το διάσημο θρίλερ του αμερικάνικου κινηματογράφου είχε ενώσει αριστουργηματικά δυο ιέρειες του Χόλυγουντ, την Μπέτυ Ντέηβις και την Τζόαν Κρώφορντ. Το «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην;» έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία όταν βγήκε στους κινηματογράφους το 1962. Ήταν υποψήφιο για πέντε Όσκαρ, και ο ρόλος της Μπέημπι Τζέην αποτέλεσε για την Ντέιβις και την αίτια για την ενδέκατη υποψηφιότητα της για τα Όσκαρ. Θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Πλάκα). Στις 21.15. Τιμές εισιτηρίων: από 10 έως 16 ευρώ.

Η «Μαντάμ Σουσού» επιστρέφει

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου υποδύεται τη θρυλική ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Το ρόλο του πτωχού ψαροπώλη συζύγου της Σουσούς θα ενσαρκώσει ο Κώστας Κόκλας. Στο ρόλο του Μηνά ο Άλκης Κούρκουλος. Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5. Τηλ: 2103213100. Εισιτήρια από 85 ευρώ έως 10 ευρώ. Ώρα 19.00.

  • Η «Αριάγνη»,  το δεύτερο μέρος από την τριλογία «Ακυβέρνητες Πολιτείες» του Στρατή Τσίρκα, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στις 6 μ.μ. σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη. Φρυνίχου 14, Πλάκα
  • «Ηταν όλοι τους παιδιά μου» του Αρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στο θέατρο Εμπορικόν στις 8 μ.μ. (Σαρρή 11, Ψυρρή).
  • «Αίαντας» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο Από Μηχανής Θέατρο (Ακαδήμου 13, Αθήνα).

“Φυλακισμένες”

Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει τις “Φυλακισμένες”, των Ignacio del Moral  & Verónica Fernández, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με έναν 16μελή θίασο.

“Φυλακισμένες” στον Πολυχώρο VAULT