Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόεδρος δασκάλων «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»:  Η φτώχεια αιτία της παραβατικότητας και η αύξησή της αποτέλεσμα της συνειδητής γκετοποίησης

Η φτώχεια, η ανεργία είναι αυτή που γεννά την παραβατικότητα και η αδιαφορία στην αντιμετώπισή της είναι οι αιτίες του φαινομένου που ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τον τραγικό χαμό του 11χρουν Μάριου, μας είπε ο Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ». Η αύξηση της εγκληματικότητας είναι αποτέλεσμα της γκετοποίησης της περιοχής. Όπως μας θύμισε ο κ. Παπαγιαννόπουλος μόλις 3 μέρες πριν το τραγικό περιστατικό είχε κατατεθεί σχετική πρόταση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι που δεν έγινε με ευθύνη της δημοτικής αρχής, η οποία μένει αδρανής μπροστά στο πρόβλημα.

Μάλιστα, συνέχισε, κάποια εγκληματικά και φασιστικά στοιχεία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οργή των κατοίκων και να υποδείξουν λάθος αντίπαλο.

Τέλος, κάλεσε το λαό και τη νεολαία της περιοχής να συσπειρωθεί στα Σωματεία του, στους συλλόγους, στους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος και να διεκδικήσει οργανωμένα, μέτρα και λύσεις που να χτυπάνε τη ρίζα του προβλήματος.