Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας το τελευταίο αντίο στον Γιώργη Μωραΐτη

Στο Νεκροταφείο Αμαρουσίου με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από συγγενείς, συντρόφους, συναδέλφους, φίλους και γνωστούς τελείωσε το μακρύ, πολυκύμαντο ταξίδι ζωής του ακριβού μας συντρόφου Γιώργη Μωραΐτη, που έφυγε τη Δευτέρα πλήρης ημερών και έργων. Σε κλίμα συγκίνησης, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου είχε προηγηθεί η πολιτική τελετή για τον αποχαιρετισμό του. Παρόντες η οικογένειά του, σύντροφοι και συναγωνιστές του, δεκάδες άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν για την αγωνιστικότητα, την ακεραιότητα, την ανιδιοτέλεια, τη σεμνότητά του, έκλιναν όλοι ευλαβικά το κεφάλι μπροστά στο φέρετρό του σκεπασμένο με τη σημαία του Κόμματος που υπηρέτησε με αφοσίωση και ακλόνητη πίστη μέχρι την τελευταία του στιγμή, μαζί με ένα φύλλο «Ριζοσπάστη», της εφημερίδας που επίσης υπηρέτησε άοκνα επί δεκαετίες.

Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ Δ. Κουτσούμπα, της ΚΝΕ με τον Γραμματέα του ΚΣ Ν. Αμπατιέλο, συνόδευσε τον Γιώργη Μωραΐτη στην τελευταία του κατοικία. Τιμητική φρουρά στο φέρετρό του κατά την τελετή συγκρότησαν μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΚΣ της ΚΝΕ, της Κομματικής Οργάνωσης Στερεάς Ελλάδας απ’ όπου και καταγόταν και του «Ριζοσπάστη».

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Κ. Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη», ο Ν. Ρεμπάπης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Π. Πολίτης, μέλος της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, εργάτης στη ΛΑΡΚΟ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου του νομού, ο Χρ. Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο Σπ. Χαλβατζής, αντιπρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967-1974, ο Π. Ναθαναήλ, αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: 902.gr – Περισσότερα εδώ

giorgis2 giorgis3 giorgis4 giorgis5 giorgis6

giorgis1