Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στόλτενμπεργκ: «Σας βομβαρδίζαμε για να σας σώσουμε»

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Ο Στόλτενμπεργκ, είναι ο γραμματέας του εγκληματικού ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είχε βομβαρδίσει την Γιουγκοσλαβία το 1999 κι εμείς το βλέπαμε απ’ την τηλεόραση. Βομβάρδισε νοσοκομεία, σχολεία, πόλεις, γέφυρες, τη Ζάσταβα, την κινέζικη πρεσβεία κλπ. Έριξαν, τότε, 15.000 τόνους απεμπλουτισμένο ουράνιο. Ακόμη και σήμερα 33.000 άνθρωποι αρρωσταίνουν εξαιτίας αυτού του ουρανίου κάθε χρόνο.

Θα θυμάστε ότι λίγο μετά πήγαν κι Έλληνες στρατιωτικοί… εθελοντικά. Για ένα διχίλιαρο ευρώ. Για να βοηθήσουν στο… σωσμό των δύσμοιρων Γιουγκοσλάβων. Γύρισαν και μετά αρρώσταιναν. Και διαμαρτύρονταν. Δεν καταλάβαμε ποτέ αν διαμαρτύρονταν επειδή αρρώσταιναν ή γιατί ήταν λίγο το… διχίλιαρο. Είχε βγει και η τότε υφυπουργός υγείας, η Σπυράκη και μας καθησύχαζε πως το απεμπλουτισμένο ουράνιο κάνει λιγότερο κακό απ’ το… τσιγάρο. Μετά πέθαιναν οι εθελοντές. Ψόφησε και η Σπυράκη. Εμείς απομείναμε να μιλάμε «για μια χώρα που την έλεγαν Γιουγκοσλαβία». Και να βλέπουμε – πάντα στην τηλεόραση αμέριμνοι, τους εγκληματίες του ΝΑΤΟ να διαλύουν άλλες χώρες, στη γειτονιά μας. Μέχρι να χρειαστεί να «σώσουν» κι εμάς.

Αυτό το ιμπεριαλιστικό κατακάθι λοιπόν, ο Στόλτενμπεργκ, είπε στους φοιτητές του πανεπιστήμιου του Βελιγραδίου ότι τους βομβάρδιζαν τότε, για να τους προστατεύσουν από την δική τους κυβέρνηση. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το κάναμε αυτό για να προστατεύσουμε τους άμαχους και να πέσει το καθεστώς Μιλόσεβιτς». Ο οποίος Μιλοσεβιτς πέθανε στα χέρια τους. Κι αθωώθηκε νεκρός, μιας και δεν κατάφεραν να τον ενοχοποιήσουν.

Και το φασιστόμουτρο ο Στόλτενμπεργκ, κατάφερε και βγήκε ζωντανός από την αίθουσα του πανεπιστημίου.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ