Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συντάκτες της ΕΦΣΥΝ… go home!

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Χαράς ευαγγέλια στην… ανεξάρτητη εφημερίδα των συντακτών. Και προετοιμασίες. Έρχεται ο στόλος! Η δε ναυαρχίδα του, εξειδικευμένη στον ηλεκτρονικό πόλεμο, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα αφιχθούν οι περήφανοι συντάκτες με αυτήν.

Ήδη όμως, οι προετοιμασίες στην εφημερίδα είναι οργιαστικές και θυμίζουν την κινητοποίηση των κοριτσιών της Τρούμπας, στο «Καλώς ήρθε το δολάριο». Δεν γνωρίζω, εν μέσω της εθνικής τους έξαρσης και στα πλαίσια του επαγγελματικού καλλωπισμού τους, αν προχώρησαν και σε ριζική αποτρίχωση, πάντως το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τους την Τετάρτη 5/9 ήταν αποκαλυπτικό!

Yankees go… ΔΕΘ
ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Το λεβέντικο προσωπικό της ΕΦΣΥΝ φαίνεται να κάνει γαργάρα το γεγονός ότι όπου πατούν οι Αμερικανοί ακολουθούν φέρετρα και όλεθρος.

Στην κατρακύλα τους και συνεπείς προς την εργολαβία τους, θα πρόσφεραν επί πλέον έργο στην κυβέρνησή τους, αν κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ακροβολισμένοι στην περίμετρό της, κράταγαν τα κόκκινα φαναράκια που έχουν ξεμείνει από τον περσινό στολισμό της πόλης. Πάντα κάτω από τις αστερόεσσες.

Επίσης, άμα τη επιστροφή τους στην Αθήνα ας οργανώσουν μπριγάδα στην Αμερικάνικη πρεσβεία συνδράμοντας στις εργασίες ανακαίνισής της.

Κι αν δεν εκφραστεί η αξιοπρεπής εκδούλευσή τους σε κρατική ενίσχυση προς την εφημερίδα (ο ΟΠΑΠ να ‘ναι καλά) προτείνω και καμιά επόμενη μπριγάδα για το χτίσιμο των νέων αμερικανικών βάσεων.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ