Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χριστούγεννα στον μουσικό κόσμο του Λέοναρντ Κοέν

Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is, τρεις νέες τραγουδίστριες θα ταξιδέψουν το κοινό με τις ξεχωριστές φωνές τους στο θαυμαστό σύμπαν του Leonard Cohen, σε μια μοναδική συναυλία το βράδυ των Χριστουγέννων, στις 8 μ.μ., στο Θέατρο «Ολύμπια».

Ο Cohen αποτελεί μια μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη. Ποιητής, μουσικός, δάσκαλος και μαθητής μοιράστηκε τις σκέψεις του και τη ζωή του μέσα από απλές μελωδίες και μια βαθιά, χρυσή φωνή. Η αγάπη του για τη ζωή και την ανθρώπινη φύση με τις αδυναμίες της είναι έκδηλη στη μουσική του, ενώ το χιούμορ και η μελαγχολία, το ταξίδι και ο προορισμός, το σώμα και το πνεύμα είναι δίπολα που συνυπάρχουν αρμονικά στο έργο του.

Έξι μουσικοί επιλέχθηκαν για να ερμηνεύσουν στιγμές από την πορεία του, μαζί με τις τρεις νέες τραγουδίστριες με πολύ διαφορετικές φωνές και πορείες αλλά με κοινή ανάγκη την αναζήτηση και κοινό χαρακτηριστικό την τόλμη, προσεγγίζουν τα τραγούδια που έχει σφραγίσει η βαριά, αντρική φωνή του Cohen. Ετσι, τις Nalyssa Green, Sugahspank! και Lou is, θα πλαισιώσουν ο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλος, ο μαέστρος Γιώργος Δελλής στα πλήκτρα και ο Άδωνις Γουλιέλμος στην κιθάρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και πραγματοποιείται με δελτία εισόδου, τα οποία διατίθενται στα ταμεία του θεάτρου (Ακαδημίας 59), τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, ώρες 11.00-14.00. Την ημέρα της παράστασης, οι πόρτες του θεάτρου ανοίγουν στις 19.15.