Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γράφει ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον «κακό του δαίμονα» Ράφα Ναδάλ για πρώτη φορά στην καριέρα του, με 2-1 σετ στο τουρνουά της Μαδρίτης, γράφοντας ιστορία.

Και αυτό γιατί αφενός έγινε ο νεότερος τενίστας που έχει κερδίσει ποτέ τον Ισπανό, τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς (θα τον αντιμετωπίσει στον τελικό της Μαδρίτης) και αφετέρου επειδή «σκαρφάλωσε» στο νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, νούμερο το οποίο είναι το υψηλότερο το οποίο έχει βρεθεί ποτέ Έλληνας τενίστας.

Το ματς διήρκεσε πάνω από 2,5 ώρες και ο Ράφα Ναδάλ είχε τη συμπαράσταση και των συμπατριωτών του στις εξέδρες, παρόλα αυτά ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν αποφασισμένος να πάρει την πρόκριση για τον τελικό και τα κατάφερε, επικρατώντας 6-4, 2-6, 6-3.

Στον τελικό ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον «θρύλο» Νόβακ Τζόκοβιτς και με νίκη θα ανέβει ακόμη ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη.

«Η πιο ωραία νίκη μου»

Με το…χαμόγελο μέχρι τ΄ αυτιά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εμφανίσθηκε απόλυτα ικανοποιημένος, λίγο μετά την ιστορική νίκη του επί του Ράφα Ναδάλ, στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά τένις, που φιλοξενείται στην Μαδρίτη.

«Είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου», δήλωσε ο Ελληνας πρωταθλητής.