Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Είμαστε περήφανοι σύντροφε Γιώργο…

Επιμέλεια Ελένη Κακναβάτου //

Όταν μια ζωή είσαι ΚΚΕ, δε μπορεί παρά να νιώθεις σαν το σπίτι σου σε αυτό. Έτσι νιώθουμε και μείς, σύντροφε, κι ας μην έχουμε τα χρόνια σου, κι ας μην περάσαμε τις δύσκολες ώρες που πέρασες στις εξορίες.

Κι αυτό το σπίτι έχει πολλά βραβεία και κομματικά βιβλιάρια που χαρίζουν οι κομμουνιστές στου μέλλοντος την ΚΕ, για τις επόμενες γενιές των κομμουνιστών.

Γι’  αυτό είμαστε περήφανοι.

«Τα σημαντικότερα βραβεία και μετάλλια, που του αποδόθηκαν στη διάρκεια της ζωής του για την αγωνιστική και καλλιτεχνική του δραστηριότητα, παρέδωσε ο παλαίμαχος κομμουνιστής, εικαστικός και συγγραφέας Γιώργος Φαρσακίδης, στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που τον επισκέφθηκε στο σπίτι του μαζί με κλιμάκιο στελεχών της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Φαρσακίδης παρέδωσε στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, το Ανώτατο Χρυσό Μετάλλιο της Σοβιετικής Επιτροπής Ειρήνης, που του απονεμήθηκε το 1975 και συνολικά απονεμήθηκε παγκοσμίως σε 7 άτομα. Επίσης, παρέδωσε το βραβείο που του απονεμήθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Αντιστασιακών (FIR), το μετάλλιο του ΔΣΕ και το βραβείο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έδωσε στο Κόμμα και το μετάλλιο που απονεμήθηκε στην αδερφή του από τη Σοβιετική Ένωση, για τη Φιλία των Λαών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ευχαρίστησε τον Γιώργο Φαρσακίδη και είπε πως τα μετάλλια και τα βραβεία θα τοποθετηθούν στις προθήκες του Κόμματος, μαζί με άλλα μετάλλια αγωνιστών» (902.gr).