Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καισαριανή: Το Σκοπευτήριο και οι κυβερνητικές αθλιότητες ενάντια στον Ηλία Σταμέλο

Ο κομμουνιστής δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ένας αγωνιστής που τίμησε όσο ελάχιστοι την θέση που του εμπιστεύτηκε ο λαός της ηρωϊκής αυτής πόλης, μπορεί να έχασε σήμερα εκλογική μάχη. Έπεσε, ωστόσο, “με το κεφάλι ψηλά”, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν ολόκληρο μηχανισμό προπαγάνδας, ψεύδους και διαστρέβλωσης.

Απέναντι στον Ηλ. Σταμέλο και τη “Λαϊκή Συσπείρωση” δεν ήταν μόνο έτερος – στηριζόμενος απ’ το ΚΙΝΑΛ – υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Βοσκόπουλος. Η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δια μέσου του υπουργού Νίκου Παππά, έκανε τα πάντα για να αβαντάρει τον κ.Βοσκόπουλο,  διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και διαδίδοντας άθλια ψεύδη ενάντια στη δημοτική αρχή.

Τέτοιο ψεύδος – μνημείο πολιτικής αθλιότητας και αμοραλισμού – είναι και το πρόσφατο “τιτίβισμα” του υπουργού για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ο λόγος πίσω από αυτήν την επίθεση σχετίζεται με την περήφανη στάση του Ηλ. Σταμέλου που αρνήθηκε να συμμετάσχει στις “φιέστες” που έστησε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του καπηλευόμενοι την ηρωϊκή ιστορία του χώρου.

Ο δήμαρχος Ηλ. Σταμέλος στάθηκε απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να καπηλευτεί πολιτικά την ιστορία και τους αγώνες του λαού της Καισαριανής. Όρθωσε το ανάστημα του στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τον χώρο του Σκοπευτηρίου, να διαστρεβλώσει και να παραχαράξει την ιστορία της Αντίστασης.

Για τους κομμουνιστές, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής αποτελεί μέρος-κειμήλιο του ηρωϊκού αγώνα και των θυσιών του λαού μας ενάντια στο φασισμό. Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί άλλο ενα φιλέτο, έτοιμο να παραδοθεί για “αξιοποίηση” και μπιζνες…

Όλους αυτούς, που ανερυθρίαστα προσεταιρίζονται την ιστορία και τις θυσίες της ΕΑΜικής Αντίστασης και του λαού της Καισαριανής, που έχουν κουρελιάσει και ποδοπατήσει κάθε έννοια της αριστεράς, θα τους κρίνει η Ιστορία και θα τους τοποθετήσει εκεί που πραγματικά ανήκουν.