Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντιάλ 2018: Ισπανία – Ρωσία και Κροατία – Δανία – Υπάρχουν φαβορί

Μουντιάλ 2018: Συνέχεια της φάσης των «16» με την Ισπανία και την Κροατία να είναι τα φαβορί, για την πρόκριση, στους σημερινούς νοκ άουτ αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι στην οικοδέσποινα Ρωσία και την πάντα επικίνδυνη Δανία.

Στο πρώτο παιχνίδι, στις 17:00, στη Μόσχα, η Ισπανία θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Ρωσία. Η Ισπανία χωρίς να εντυπωσιάσει, πήρε την πρώτη θέση στο δεύτερο όμιλο, με μία νίκη, με 1-0 κατά του Ιράν και δύο ισοπαλίες, κόντρα στην Πορτογαλία με 3-3 και το Μαρόκο με 2-2. Η Ρωσία κέρδισε στα δύο πρώτα ματς, τη Σαουδική Αραβία με 5-0 και την Αίγυπτο με 3-1, αλλά στο τρίτο ηττήθηκε με 3-0 από την Ουρουγουάη και τερμάτισε δεύτερη στον πρώτο όμιλο.

Η Ισπανία σαφώς και είναι το φαβορί για να πάρει την πρόκριση, καθώς διαθέτει πιο ποιοτική ομάδα από τη Ρωσία, αλλά ο παράγοντας έδρα ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο. Ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που μπορούν να πάρουν την ομάδα στους ώμους τους και να την οδηγήσουν στην πρόκριση υπάρχουν αρκετοί, αλλά αυτό δεν φάνηκε τουλάχιστον στους αγώνες των ομίλων.

Η Ρωσία, με τη συμπαράσταση χιλιάδων φίλων της που αναμένεται να κατακλύσουν το «Λουζνίκι», θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη και να προχωρήσει στην επόμενη φάση. Στους ομίλους έδειξε πολύ καλά στοιχεία, κυρίως στα δύο πρώτα παιγνίδια όπου σημείωσε εντυπωσιακές νίκες, ενώ στον τελευταίο και πιο σημαντικό αγώνα έδειξε ότι έχει ελλείψεις που μπορούν να τις  στοιχίσουν στη σημερινή αναμέτρηση.

Στις 21:00, στο Νόβγκοροντ, η Κροατία, που προκρίθηκε με τρεις νίκες, ως πρώτη από τον τέταρτο όμιλο, θα αντιμετωπίσει τη Δανία, η οποία τερμάτισε δεύτερη στον τρίτο όμιλο, πίσω από τη Γαλλία, με μία νίκη και δύο ισοπαλίες.

Η Κροατία, που με βάση την εικόνα της στα παιγνίδια των ομίλων έθεσε γερές βάσεις για κάτι πολύ μεγάλο στη διοργάνωση, θέλει να διατηρήσει την πολύ καλή αγωνιστική εικόνα και να προχωρήσει στους «8». Διαθέτει αξιόλογο σύνολο, με ποδοσφαιριστές που μπορούν να την πάρουν από το χέρι και γιατί όχι να την φτάσουν μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Από την άλλη η Δανία, έχοντας σαφώς υποδεέστερη ομάδα, θα προσπαθήσει να «κτυπήσει» στα ίσα τους Κροάτες.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, στα σημερινά παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η πρόκριση θα κριθεί στην παράταση ή στα πέναλτι.