Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οργή στο Twitter για το σεξιστικό χιούμορ Σεφερλή στη νέα σειρά του ΑΝΤ1

Την οργή και αποδοκιμασία εκατοντάδων χρηστών του Twitter προκάλεσαν τα έντονα σεξιστικά – σε βαθμό αθλιότητας – «αστεία» που ειπώθηκαν στη νέα σειρά του Μάρκου Σεφερλή «Super Mammy» στον ΑΝΤ1.

Κακόγουστο χιούμορ, μπαγιάτικα αστειάκια περασμένων δεκαετιών, μπόλικη αμερικανίλα (ψεύτικα χειροκροτήματα) και κυρίως αναπαραγωγή όλων των ομοφοβικών και σεξιστικών στερεότυπων περιείχε το πρώτο επεισόδιο της σειράς του Μ. Σεφερλή.

Παρά το γεγονός πως το χιούμορ του Μάρκου Σεφερλή είναι εδώ και χρόνια γνωστό, οι χρήστες του Twitter δεν το άφησαν να περάσει απαρατήρητο, με ορισμένους να καλούν μέχρι και σε παρέμβαση του ΕΣΡ λέγοντας πως το περιεχόμενό του όχι μόνο δεν ταιριάζει στην εποχή, αλλά προσβάλει μερίδα του πληθυσμού.

Τα «αστεία» του για τους ομοφυλόφιλους, καθώς και ο τρόπος που παρουσιάζεται η γυναίκα στη σειρά, είχαν ως αποτέλεσμα το hashtag #SuperMammy να γίνει πρώτο trend στο Twitter και μερικοί χρήστες του διαδικτύου να χρειαστεί να παραθέσουν κάποια «αστεία» για να αποδείξουν τι ακούγεται σε μία εκπομπή prime time.

Η ατάκα πάντως που εξόργισε περισσότερο απ’ όλα τους χρήστες ήταν η εξής: «Είδα στο δρόμο έναν βιαστή, έτρεχα, έτρεχα, αλλά δεν τον πρόλαβα». Χοντροκομμένο και χυδαίο «χιούμορ» ενάντια στα θύματα βιασμού, ιδιαίτερα σε μια περίοδο αύξησης των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας.

Και το δικό μας σχόλιο, όταν πριν από ημέρες είδαμε το τρέιλερ της σειράς:

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων