Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πελέ: Το 14όροφο μαυσωλείο που θα ταφεί — Σήμερα στο γήπεδο της Σάντος το λαϊκό προσκύνημα

Ένα κτήριο 14 ορόφων, το «Memorial Necrópole Ecumênica» (Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης), θα είναι η τελευταία κατοικία του «βασιλιά» του ποδοσφαίρου Πελέ ο οποίος πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Το εν λόγω νεκροταφείο χτίστηκε το 1983 και «φιλοξενεί» περισσότερους από 14.000 ενταφιασμένους. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα είδος μαυσωλείου με 14 ορόφους, εστιατόριο, κήπο και έκθεση… παλαιών αυτοκινήτων.

Το «Memorial Necrópole Ecumênica» βρίσκεται στην περιοχή Σάντος του Σάο Πάολο, σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο της ομώνυμης ομάδας που μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής ο Πελέ.

Ο ίδιος ο Πελέ είχε αγοράσει το 2003 χώρο στον ένατο όροφο του κτηρίου προς τιμήν του πατέρα του, ο οποίος φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 9 όταν ήταν ποδοσφαιριστής.

Το γήπεδο της Σάντος.

Σήμερα το λαϊκό προσκύνημα – Την Τρίτη η ταφή

Σήμερα, Δευτέρα, πλήθος Βραζιλιάνων θα έχουν την ευκαιρία να αποδώσουν φόρο τιμής στον «βασιλιά», καθώς η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, το φέρετρο του Πελέ θα τοποθετηθεί στο κέντρο του «Vila Belmiro». Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 10 το βράδυ της Τρίτης 3 Γενάρη. Μετά την τελετή, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους του Σάντος, που θα περάσει από το κανάλι 6, όπου μένει η Ντόνα Σελέστε, η μητέρα του Πελέ.

Στη συνέχεια, η σορός του  θα ταφεί στο «Memorial Necrópole Ecumênica», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο, σε εκδήλωση στην οποία θα δώσουν το «παρών» μόνο τα μέλη της οικογένειάς του.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα