Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πολλοστή παρέμβαση της Κούβας στον ΟΗΕ υπέρ της Παλαιστίνης

Ενώ ζητούν σεβασμό και ειρήνη, οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται τη γενοκτονία, γράφει η \\ granma, όργανο του ΚΚ Κούβας, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Το νησί της επανάστασης απαίτησε από τον ΟΗΕ να μην παραμείνει αδρανής μπροστά στη συνεχιζόμενη σφαγή. Αν και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (Corte Penal Internacional _CPI) αρκέστηκε να «βάλει στο ίδιο τσουβάλι» τη σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ τη Χαμάς και το παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης, προτείνοντας «τζούφια» μια συμφωνία για τη (αυτο)συγκράτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και του υπουργού Άμυνας του Yoav Gallant, για τη γενοκτονία που διαπράττεται στη Γάζα κατά του παλαιστινιακού πληθυσμού, η απόφαση συγκρούστηκε με τη θέση των ΗΠΑ που δεν επιτρέπουν κυρώσεις κατά του Ισραήλ.

Η αντίδραση, τόσο από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν όσο και από τον ΥπΕξ Άντονι Μπλίνκεν, ακόμη και μέσα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, έχει ξεπεράσει ό,τι μπορούσε να φανταστεί κανείς …τις αμερικανικές κινήσεις ενάτια στο ίδιο το ΔΠΔ, για απόπειρα δράσης εναντίον του Νετανιάχου και του Υπουργού Άμυνας του: Ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το αίτημα του εισαγγελέα Καρίμ Χαν για την έκδοση διαταγών κυρώσεων.

«Και επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: ανεξάρτητα από το τι μπορεί να υπονοεί αυτός ο εισαγγελέας, δεν υπάρχει ισοδυναμία – καμία – μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς (υπονοώντας Παλαιστίνη). «Θα είμαστε πάντα με το Ισραήλ», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που έχει φτάσει να αρνηθεί ότι διαπράττεται γενοκτονία στη Γάζα.

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, από την πλευρά του, προωθεί δικομματική νομοθεσία που θα επιβάλλει κυρώσεις σε οποιονδήποτε εμπλέκεται στην υπόθεση κυρώσεων.
Δεδομένης αυτής της κατάστασης, ο Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Χάγης προειδοποίησε ότι οι απειλές εναντίον του και του ιδρύματός του συνιστούν ποινικό αδίκημα, αφού έλαβε απειλητική επιστολή από Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς βουλευτές του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Ενώ ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου επιβεβαιώνει τη θέση του στο πλευρό της σφαγής, η Κούβα, όπως και οι περισσότερες χώρες, απαιτεί σεβασμό για τους Παλαιστίνιους αμάχους που έχουν παγιδευτεί στη σύγκρουση, απαιτώντας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συμμορφωθεί με την εντολή του για ειρήνη, ανέφερε το ΥπΕξ του νησιού (Cubaminrex).

Ο μόνιμος εκπρόσωπος του νησιού στα Ηνωμένα Έθνη, Ερνέστο Σομπερόν, κάλεσε το 15μελές σώμα να μην παραμείνει αδρανές μπροστά στη συνεχιζόμενη σφαγή και τη διεθνή κοινότητα να μην σταματήσει το αίτημά της να σταματήσει την ισραηλινή επίθεση.

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook _ Twitter