Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Σαν Φρανσίσκο ζητά ιατρική βοήθεια από την Κούβα και άρση του εμπάργκο 

 

Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης //

Το Σαν Φρανσίσκο μετά το Σακραμέντο, Κλίβελαντ, Οκλαντ, Ρίτσμοντ, Μπέρκλεϊ, Πίτσμπουργκ και St Paul ζητούν με αποφάσεις των ΔΣ την άρση του εμπάργκο κατά της Κούβας.

Παρόμοιες αποφάσεις αναμένονται στην Ν.Υόρκη και στο Σικάγο. 

Πληθαίνουν οι πόλεις των ΗΠΑ που ζητούν την άρση του εγκληματικού εμπάργκο εναντίον του λαού της Κούβας. Τελευταία η πόλη του Σαν Φρανσίσκο που ζητά και ιατρική συνεργασία για την καταπολέμηση του COVID-19. 

Προηγήθηκαν οι άλλες πόλεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κλίβελαντ που με ψήφους 14-1 το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε άρση του εμπάργκο.

Η απόφαση του ΔΣ του Σαν Φρανσίσκο ταυτόχρονα καλεί το Κογκρέσο να άρει όλες τις απαγορεύσεις για την συνεργασία με την Κούβα κάτω από την συγκυρία της πανδημίας και ζητά την κατάργηση όλων των οικονομικών μέτρων που αφορούν στην Κούβα. 

Οι καλές σχέσεις της Κούβας με την πόλη του Σαν Φρανσίσκο ξεκίνησαν με την επίσκεψη κουβανού διπλωμάτη το 2016 μετά την μερική ομαλοποίηση των διπλωματικών σχέσεων το 2015.

Οι αποφάσεις των ΔΣ των πόλεων των ΗΠΑ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις απειλές που εξαπολύει η κυβέρνηση τους για τιμωρία των χωρών που έχουν ιατρική συνεργασία με την Κούβα. 

Συνεργασία που ξεκίνησε μετά την έκκληση για βοήθεια της Κούβας που ζήτησαν οι κυβερνήσεις των χωρών όπως η Ιταλία και η Ανδόρα πάνω στο φούντωμα της πανδημίας. 

 

Πηγή CubaSi 220723

BANNER panos3