Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραμπ: Ο δολοφόνος κλόουν, ο παγκόσμιος τρομοκράτης

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Ο παγκόσμιος τρομοκράτης στέκει από πάνω μας. Απλώνει τη σκιά του και σκορπά θάνατο. Φτυστός ο προκάτοχός του φασίστας Μουσολίνι και πιστό αντίγραφο του Τζόκερ της Γκόθαμ σίτι. Επικίνδυνος, θρασύς και συνάμα γελοίος δήλωσε:

«Ετοιμαστείτε Ρώσοι, έρχονται νέοι, ωραίοι και έξυπνοι πύραυλοι».

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήταν ένας θλιβερός κλόουν για φτύσιμο. Συμβαίνει όμως να είναι το ανδρείκελο της αστικής τάξης της χώρας του και του αντίστοιχου πανίσχυρου και αδηφάγου στρατιωτικοβιομηχανικού της συμπλέγματος. Η χώρα του είναι υπεύθυνη για την εκβαράθρωση πολλών άλλων χωρών κι εκατομμύρια νεκρούς σ’ όλον τον κόσμο.

Είναι επικίνδυνος, είναι τρομοκράτης, είναι δολοφόνος και πρέπει να απομονωθεί. Αυτός η τάξη του κι όλα τα δουλικά του ανά τον κόσμο.

Μαζί και τα δικά μας δουλικά του. Που ξεπούλησαν τα πάντα και μας φόρεσαν τη Σούδα (και τις άλλες βάσεις) που θα γίνει το επίκεντρο του ολέθρου. Λεβέντες Κρητικοί, Πελοποννήσιοι, Αθηναίοι, Αιτωλοακαρνάνες, Θεσσαλοί, περήφανοι Μακεδόνες γρηγορείτε και συνεγερθείτε. Επαναστατήστε και διώξτε τους. Ως νεκροί δεν θα δύναστε.
Οι λαοί πρέπει – επιβάλλεται να αντιδράσουν πριν είναι πολύ αργά (αν δεν είναι). Ακόμη και τα πρόβατα, πριν τη σφαγή, βελάζουν.

Η μεγάλη αντίφαση – αντίθεση μεταξύ της οικονομικής πτώσης, που για την πρώτη χώρα του ιμπεριαλισμού έχει αρχίσει και της παραμένουσας στρατιωτικής της ισχύος, συνεπικουρούμενη από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των μεν και των δε, φέρνει τον κόσμο στο χείλος της αβύσσου.

Κι όταν γίνει, εξ αιτίας τους της Πουτ(ι)άνας, το αίμα που θα ρέει θα είναι το δικό μας.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ