Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυλαία: Σε ακατάλληλο πρώην βιοτεχνικό χώρο παραμένει το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με Αυτισμό

Να μεταφερθεί σε κατάλληλο κτίριο το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με Αυτισμό

Τη μεταφορά του σχολείου σε κατάλληλο κτίριο, μέχρι την ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου, ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου για παιδιά με Αυτισμό. Το σχολείο στεγάζεται σε ακατάλληλο πρώην βιοτεχνικό χώρο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το 2ο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ).

Το ζήτημα της μεταφοράς των σχολείων σε κατάλληλο κτίριο επανέρχεται με αφορμή τη λήξη της μίσθωσης της σύμβασης για το συγκεκριμένο κτίριο και τις διαδικασίες που έχουν κινηθεί για τη στέγασή τους. Σήμερα, το υπουργείο Παιδείας πληρώνει 10.300 ευρώ τον μήνα ως ενοίκιο για το ακίνητο.

Στο συγκεκριμένο κτίριο οι δύο σχολικές μονάδες λειτουργούν από το 2008 παρά την ακαταλληλότητα του χώρου και τις συνεχείς διαμαρτυρίες γονέων και εκπαιδευτικών. Θυμίζουμε ότι το 2018 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν να κάνουν μάθημα συντροφιά με τα ποντίκια.

Στο ισόγειο του κτιρίου, κάτω ακριβώς από το σχολείο, βρίσκεται χώρος αποθήκευσης υλικών καθαριότητας και στάθμευσης βαρέων οχημάτων του δήμου. Δίπλα ακριβώς από τα σχολεία, στο ίδιο οικοδομικό συγκρότημα, βρίσκεται αποθήκη – βαφείο οχημάτων και επίσης λειτουργεί βιοτεχνία κατασκευής ιατροτεχνολογικού ιματισμού.

Ο σχολικός χώρος δεν διαθέτει καμία έξοδο κινδύνου σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς καθώς οι είσοδοι στο κτίριο συνδέονται με τον εξωτερικό χώρο αλλά οδηγούν στο μπαλκόνι και όχι έξω και μακριά από το κτίριο.

Με Ερώτησή της προς τη διοίκηση του δήμου η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πυλαίας – Χορτιάτη ζητά ενημέρωση «για τις εξελίξεις του θέματος και συγκεκριμένα να μας στείλετε προς ενημέρωση το συμβόλαιο της μίσθωσης του ακινήτου και όλα τα σχετικά έγγραφα της μίσθωσης. Επίσης παρακαλούμε να μας στείλετε το πρώτο πρακτικό της Επιτροπής Καταλληλότητας του κτιρίου του 2008 καθώς και το πρακτικό της Επιτροπής Καταλληλότητας που συνεδρίασε την Παρασκευή 4/2/2022».

Πηγή: Ριζοσπάστης.

vivlio mpelogiannis