Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άθλια προσπάθεια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να προβοκάρει το συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Λειτουργώντας για ακόμη μια φορά ως γρανάζι του συστήματος και έχοντας βαθιά έχθρα απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, η ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να προβοκάρει το συλλαλητήριο των ταξικών σωματείων στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Με γελοία, γκεμπελικού τύπου προπαγανδιστικά δημοσιεύματα που ανέβασε στην ιστοσελίδα της, η φασιστική οργάνωση επιτίθεται με τις γνωστές χυδαιότητες ενάντια στο ΠΑΜΕ και το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Τι λένε τα φασιστοειδή; Ότι μέλη του ΠΑΜΕ θα παραταχθούν…. έξω απ’ το κτίριο της ΔΕΘ μπροστά απ’ τα ΜΑΤ με σκοπό να… φυλάνε την κυβερνητική φιέστα! Μάλιστα, τα ναζιστοειδή ισχυρίζονται ότι το όλο… σενάριο έχει «υφανθεί στα υπόγεια του Μαξίμου και της αμερικανικής πρεσβείας»!

Είναι φανερό ότι η νοσηρή φαντασία των απόγονων των ταγματασφαλιτών και νοσταλγών του Χίτλερ έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Πέραν όμως της (προφανούς) γελοιότητας του χρυσαυγίτικου δημοσιεύματος, η προσπάθεια της ναζιστικής οργάνωσης να προβοκάρει τις λαϊκές διαδηλώσεις, λειτουργώντας σαν «λαγός» των κρατικών μηχανισμών καταστολής, δείχνει και κάτι άλλο.

Ότι το σύστημα, στην προσπάθεια του να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, δε διστάζει να επιστρατεύσει την σαπίλα όλου του ντουνιά, το ναζιστικό υπόκοσμο και τις ακροδεξιές παραφυάδες του. Τέτοιο ρόλο άλλωστε παίζει και η εγκληματική χρυσαυγίτικη συμμορία εδώ και κάποια χρόνια, λειτουργώντας ως το μαντρόσκυλο της αστικής τάξης, πάντα πρόθιμο να εκτελέσει εντολές των αφεντικών του.

Η Χρυσή Αυγή, ως μακρύ χέρι του συστήματος, σιχαίνεται τις λαϊκές κινητοποίησεις, μισεί το εργατικό κίνημα, αποστρέφεται τον ταξικό αγώνα. Γι’ αυτό ακριβώς και προσπαθεί να φοβίσει ενα μέρος του κόσμου με ψεύτικες προπαγανδιστικές δημοσιεύσεις, δημιουργώντας κλίμα επικείμενων «επεισοδίων», αστυνομοκρατίας, κλπ.

Ας μη χαίρονται όμως τα φασισταριά. Όσο κι’ αν προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό, όσο κι’ αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν το ΠΑΜΕ και το οργανωμένο ταξικό κίνημα, θα αποτύχουν οικτρά. Και αυτό θα φανεί στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτέμβρη, όταν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι θα διαδηλώνουν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και οι ναζί θα βρίσκονται κρυμμένοι στα λαγούμια τους.

Ατέχνως