Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άννα Φόνσου: «Εγώ όσο ζω ΚΚΕ θα ψηφίζω» (VIDEO)

Κόρη κομμουνιστή, εξόριστου στη Μακρόνησο, η Άννα Φόνσου έχει δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι τιμά το αγωνιστικό παρελθόν του πατέρα της και η ίδια στηρίζει το ΚΚΕ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δυο στη 1» της ΕΡΤ, τον περασμένο Φλεβάρη, η γνωστή ηθοποιός επανέλαβε την συμπόρευση της με το ΚΚΕ, παρά τις όποιες επί μέρους διαφωνίες μπορεί να έχει.

Αναφερόμενη στο κατά πόσο οι ιδέες του πατέρα της πέρασαν και σε εκείνη, η Α. Φόνσου σημείωσε: «Η εικόνα για μένα του ΚΚΕ είναι η επανάσταση, είναι η τιμιότης την οποία διατηρούνε μέχρι σήμερα, είναι η τόλμη, να είμαστε όλοι ίσοι…. Δεν ξέρω τώρα αν ζούσε, γιατί τον έχασα 59 χρονών, τι θα ήταν αλλά εγώ όσο ζω ΚΚΕ θα ψηφίζω».

Δείτε το απόσπασμα από το 3:06 έως το 3:49.

Από τον «Ριζοσπάστη» αλιεύσαμε και μια αρκετά παλαιότερη δήλωση της ηθοποιού, το Μάη του 1999 όταν δήλωνε: «Καταρχήν είναι ο χώρος μου το ΚΚΕ, γιατί εκεί ανήκω, εκεί θέλω να ανήκω. Νομίζω ότι είναι όχι μόνο αναγκαίο, αλλά και επιβάλλεται, να ενισχυθεί το ΚΚΕ, για τους λόγους που είπε και η Αλέκα Παπαρήγα, πρώτον γιατί είμαστε κατά του ΝΑΤΟ, που θα το βρίσκουμε μπροστά μας, κατά των πολυεθνικών μονοπωλίων και υπέρ του λαού».

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα